Edamame Med Hvitløk og Chili

Den første oppskriften jeg deler fra boka mi 🙂 Signeringslenken er forresten endelig oppe igjen, og ønsker du eller kjenner noen som ønsker seg signert utgave av boka mi, kan den bestilles her på tilbud.

Denne edamame oppskriften lager vi nesten hver uke her hjemme, enten til en rask lunsj, kveldskos eller som siderett for å bygge ut middagen. Den tar deg maks 10 minutter å lage, og er fylt av aromatiske smaker av hvitløk, chili og smakstilsetninger. Vi kan sitte og knaske disse i en virkelighet, og denne er også blant de rettene som jeg har fått flest bilder av fra dere som har boka 🙂

Ingredienser

 • 400 g edamamebønner

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 2 ss vann

 • 1 ss olje

 • 1/2 – 2 ts chili flak

 • 1 ts soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • Havsalt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Tin edamamebønnene, de selges stort sett bare frosne fra vanlig dagligvare eller asiatiske matbutikker.
 2. Fres hvitløk og olje i 1 minutt på middels varme til hvitløken får en lys gyllenbrun farge. Legg oppi edamebønnene og tilsett vann og chiliflak. Bland alt godt sammen, legg på lokk og la det dampe i 2 minutter.
 3. Ta av lokket, skru opp varmen til høy og tilsett soyasaus og sesamolje. Vend bønnene forsiktig i sausen i ca. 2 minutter, til vannet er helt fordampet. Dryss gjerne en klype havsalt over bønnene før servering.

TIPS:

 • Frosne edamame kan kjøpes fra dagligvare eller asiatiske matbutikker.
 • Ønsker du ekstra sterke bønner, kan du steke fersk chili sammen med hvitløken. Chili kan også droppes helt for mild versjon.

Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*