Coconut Cream Buns

En luftig, saftig og kremet klassiker du ofte finner på kinesiske bakerier. Disse kjøper vi ofte til dessert eller snacks når vi er på ferie i Asia eller der det er China Town. Disse er fylt med kokoskrem som gjør bollene ekstra saftige og uimotståelige. Skal du bake noe ordentlig godt i påsken, anbefales det virkelig å sette av tid til disse 🙂

Ingredienser til 6 store kokosboller

  • DEIG
  • 400 g hvetemel

  • 175 ml helmelk

  • 100 g sukker

  • 75 g smør i terninger

  • 2 1/2 ts tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/4 ts salt

  • 1 egg

  • SIRUP
  • 2 ss sukker

  • 2 ts varmt vann

  • KOKOSKREM
  • 3 dl kremfløte

  • 6 ss kokosmelk

  • 2 ss sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • TOPPING
  • Tørket kokos

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Smelt smør som du har delt i terninger sammen med melk i en kjele på maks medium høy varme. Når smøret akkurat er smeltet (det skal ikke koke eller ryke), løfter du kjelen av varmen, tilsetter sukker og rører godt til det er oppløst. Visp også inn egget.
  2. Blandingen skal nå være rundt romtemperatur. Dersom du opplever at den er mye varmere, lar du den nedkjøle litt. Tilsett deretter tørrgjær. Rør et par runder og vent 1-2 minutter.
  3. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle og hell det i kjelen. Rør deigen sammen også i sirkelbevegelser med en tresleiv til den kommer sammen og løsner seg noe fra bunnen. Dekk med plastfolie også lokk over eller håndkle. Heves i ca. 1 – 1,5 time ved et varmt sted. Deigen skal heve seg til dobbelstørrelse og tiden kan variere etter romtemperaturen.
  4. Når deigen er ferdig hevet, velter du den ut med maks 1-2 ts mel på benken. Kna litt på deigen og fordel den i 6 like store emner. Dekk over med et håndkle mens du former en av gangen.
  1. Kjevle de først ut til en lang oval, før du ruller deigen stramt sammen. Klem kanten og endene godt slik at du får en jevn og fin avlang bolle. Og legg den siden som er glatt opp.
  2. Legg de på stekebrettet og heves i ca. 30-45 minutter til slik store og fine. Forvarm ovnen på 175 grader over og under varme.
  3. Stekes midt i ovnen i ca. 15-17 minutter. Ta ut av ovnen og over på en rist til avkjøling. De skal bli helt lune.
  4. Når bollene er blitt lune, bruker du en brødkniv for å skjære opp langs midten og helt ned til ca. 1 cm i bunnen. Deretter pensler du en og en med sirup på overflaten og sidene og dypper de godt oppi tørket kokos.
  5. Ha den kalde kokoskremen i en sprøytepose med sprøyetipp. Brett bollene forsiktige ut og fordel kremen jevnt i snittet til alle 6 bollene. Her velger du selv hvor mye du vil ha, og trenger ikke å bruke opp alt om ikke ønskelig.
  6. De bør nytes innen et par timer etter kremen er oppi. Bollene smaker aller best samme dag når de er saftige.

KOKOSKREM OG SIRUP:

  • Mens du venter på at bollene skal etterheves, kan du starte med kokoskremen. Pisk fløte i en bolle med sukker og vanilje sukker til akkurat stiv. Tilsett koskosmelk og vend forsiktig inn med en slikkepott. Settes kald i kjøleskapet.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sirupen til sukkeret er oppløst og settes til side mens du venter på bollene.

TIPS:

  • Jeg foretrekker kokosmelk fra Aroy-D som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, men andre fra dagligvare som er ment til matlaging virker også fint.
  • Er du ikke glad i kokos, kan du sløyfe kokosmelken i kremen.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Åh de så utrolig gode ut! Takk for tips! Skal nok følge deg videre her, mye spennende retter du lager!
    Ha en god påske 🐣

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*