California Roll

Frister det å bestille take-away nå som det snart er helg? Da anbefales det virkelig å prøve å lage din favoritt rett selv 🙂 I kategorien “take-away” har jeg mange kjente retter som jeg er sikker på vil falle i smak, og ikke minst enkle og gode å lage selv.

I dag deler vi en av mine favoritt sushi ruller; California roll som er frisk, creamy og smakfull. Som liten elsket jeg å knaske på crabsticks mens jeg så på film, og var lenge min favoritt snacks. Disse rullene står derfor uten tvil på menyen hver gang vi lager sushi her hjemme, og de passer godt både til store og små 🙂

Ingredienser for 4 ruller

 • SUSHI RIS
 • 200 g ukokt sushi ris

 • 1,5 dl vann

 • 1,5 ss riseddik

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ts salt

 • FYLL
 • 220 g lobnobs med humemrsmak (2 pk)

 • 3 ss majones

 • 1 ss tobiko rogn (kan sløyfes)

 • 1/2 – 1 ts sitronsaft

 • ANNET
 • 1/2 avokado i 6 skiver

 • 3 halve nori ark

 • Ristede sesamfrø

 • Soysaus, ingefær og wasabi

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

SUSHI RIS:

 1. Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 2 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker, og juster vannmengden dersom du koker i kjele. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.
 2. Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller eller slikkepott for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder de andre elementene.

FYLLET:

 1. Riv lobnobs eller crabsticks i små måter, tilsett majones, tobikorogn og smak til med sitronsaft. Denne blandingen kan fint også lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet. Er også god sammen med en salatblanding.

RULLE:

 1. Legg 1/2 nori-ark på en sushimatte med den glatte siden ned. Fordel 1/4 av risen godt utover uten å mose riskornene. Strø et tynt lag med ristede sesamfrø jevnt over risen.
 2. Snu arket slik at risen ligger nederst. Legg på to skiver avokado og 1/4 av røren.
 3. Legg tomlene dine under bambusmatten og nori-arket og løft det over fyllet, slik at du lager en rull. Klem godt langs hele rullen i bredden mens du ruller sammen, slik at den blir fast – da blir det enklere å skjære opp.
 4. Deles opp i 6-8 like store biter med en skarp kniv, og serveres med soyasaus, wasabi og ingefær.

TIPS:

 • Jeg liker å ha noen dråper sitronsaft oppi for ekstra frisk smak, og det er helt valgfritt.
 • Ønsker du mer eller mindre majones er det bare å smake til.
 • Tobikorogn kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Kan fint sløyfe om du ikke ønsker å bruke det.

Ha en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*