Nasi Goreng

Nasi goreng er en populær og helt nydelig indonesisk stekt ris. Denne risen har en god velbalansert smak av det søte fra ketjap manis, salte fra soyasaus og umami smaken fra shrimp past. Ikke minst en herlig sammensetning av alle de ulike tilbehørene. Nederst har jeg skrevet mine tips om erstatninger og merker. Denne er både enkel og rask å lage, og du kan selv velge protein og tilpasse med andre grønnsaker.

PS! I morgen er endelig lanseringen av boka mi, og ønsker du et signert eksemplar av boka mi, er den tilgjengelig på tilbud her 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g kokt jasmin ris (ca.300 g ukokt)

  • 200 g kylling lårfilet i terninger

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket løk

  • 1/2 – 1 hakket chili

  • 3 ss olje til steking

  • 3 ss ketchap manis

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 ss shrimp paste (les tips)

  • TILBEHØR
  • 1 speilegg per porsjon

  • Rekechip (hvis ønskelig)

  • Sprøstekt løk

  • Agurk og tomater

FREMGANGSMÅTE:

  1. Stek hvitløk, løk og chili sammen til en gyllen farge med olje på medium høy varme.
  2. Legg opp kyllingen og stekes til helt gjennomstekt.
  3. Vend risen oppi og stekes i noen minutter (om du bruker kald ris, steker du til den blir varm igjen).
  4. Bland sammen ketchap manis, soyasaus og shrimp paste en i skål til du får en jevn blanding, før du tilsetter den oppi sammen med risen. Bland godt, tilsett hakket vårløk, så er denne klar til å serveres med speilegg, agurk og tomater. Og gjerne med litt sprøstekt løk og rekechips for den sprøe og gode smaken.

TIPS:

  • Skal du koke ris fra bunnen av for å lage denne retten, er det greit å bruke mindre vann, slik at riskornet oppleves tørrene og trekker i seg mer av sausen når vi steker.
  • Shrimp paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Her brukte jeg et thai merke, og smakene ble veldig gode. Finner du indonesisk er det mest optimal. Merk at vi bruker vanlig, ren shrimp paste, og ikke de som er smakstilsatt. Finner du ikke dette, kan du smake til med litt fiskesaus.
  • Smak til med ketjap manis etter hvilke merke du bruker. Jeg bruker ABC sin fra asiatiske matbutikker. Rekechips kan også kjøpes herfra.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*