Kylling Nudelsalat

Denne smakfulle og super enkle thai salaten er inspirert av min favoritt; Yum Woon Sen – men denne gangen enda enklere og med spr√łstekte kylling ūüôā Noe av beste jeg vet med nudelsalater, er hvor raskt du kan f√• frem de gode smakene og aromatiske smakene med noen f√• ingredienser i sausen. Har du lyst p√• noe forfriskende som ogs√• kan serveres som siderett med ris, er denne midt i blinken i dag!

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 600 g overl√•r med skinn

 • 3 ss olje til steking

 • 250 g t√łrket glassnudler

 • 4 kinesisk selleri i ca. 3 cm lange deler

 • 4 kinesiske v√•rl√łk i ca. 3 cm lange deler

 • 1 tomat i b√•ter

 • 1/2 r√łdl√łk i skiver

 • Frityrstekt l√łk eller ristede pean√łtter

 • FISKESAUS
 • 5 ss fiskesaus

 • 2 ss sukker

 • Saften av 1 lime (mer eller mindre)

 • 1 fed hakket hvitl√łk

 • 1-3 thai chili

FREMGANGSM√ÖTE:

 1. Start med √• koke glassnudelen som anvist p√• pakken. Skyll godt med kaldt vann og settes til avrenning over et d√łrslag/sil.
 2. Bland sammen sausen og smak til med hvor mye chili og lime du √łnsker. Forbered ogs√• alle gr√łnnsakene og ha de oppi en stor bolle.
 3. Fjern bein p√• alle overl√•rere og snitt litt opp der kj√łttet er tykkest, for √• f√• de jevn stekte. Salte og peppre lett p√• begge sider, f√łr du varmer opp olje p√• medium h√ły varme i en panne. N√•r oljen er varm, legger du ned skinnet f√łrst. N√•r skinnet er spr√łtt og gyllenbrunt, snur du om og steker til gjennomstekt. Legges over p√• et fat.
 4. Del kyllingen i mindre biter og ha de sammen med glassnudelen oppi bollen med gr√łnnsaker. Hell over sausen og blandes godt sammen slik at smakene setter seg. Dryss gjerne over med litt frityrstekte l√łk eller ristede pean√łtter og serveres med en gang f√łr nudlene blir bl√łte.

TIPS:

 • Dersom du √łnsker √• servere denne som siderett med ris, holder den fint til 6-7 porsjoner.
 • Jeg bruker overl√•r med bein og skinn for √• f√• en spr√łstekte skinnet. Du kan ogs√• fint bruke l√•rfilet eller bryst.
 • Her bruker jeg fiskesaus fra merket Cha Trang Brand. Smak til dersom du bruker andre merker.
 • Kinesisk selleri og v√•rl√łk kan kj√łpes fra asiatiske matbutiker, og gir denne retten en herlig aromatisk smak av urter. Dersom du ikke finner, g√•r det fint an √• f.eks. bruke mynte og koriander, eller andre urter du foretrekker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*