Kylling Nudelsalat

Denne smakfulle og super enkle thai salaten er inspirert av min favoritt; Yum Woon Sen – men denne gangen enda enklere og med sprøstekte kylling 🙂 Noe av beste jeg vet med nudelsalater, er hvor raskt du kan få frem de gode smakene og aromatiske smakene med noen få ingredienser i sausen. Har du lyst på noe forfriskende som også kan serveres som siderett med ris, er denne midt i blinken i dag!

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g overlår med skinn

  • 3 ss olje til steking

  • 250 g tørket glassnudler

  • 4 kinesisk selleri i ca. 3 cm lange deler

  • 4 kinesiske vårløk i ca. 3 cm lange deler

  • 1 tomat i båter

  • 1/2 rødløk i skiver

  • Frityrstekt løk eller ristede peanøtter

  • FISKESAUS
  • 5 ss fiskesaus

  • 2 ss sukker

  • Saften av 1 lime (mer eller mindre)

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1-3 thai chili

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å koke glassnudelen som anvist på pakken. Skyll godt med kaldt vann og settes til avrenning over et dørslag/sil.
  2. Bland sammen sausen og smak til med hvor mye chili og lime du ønsker. Forbered også alle grønnsakene og ha de oppi en stor bolle.
  3. Fjern bein på alle overlårere og snitt litt opp der kjøttet er tykkest, for å få de jevn stekte. Salte og peppre lett på begge sider, før du varmer opp olje på medium høy varme i en panne. Når oljen er varm, legger du ned skinnet først. Når skinnet er sprøtt og gyllenbrunt, snur du om og steker til gjennomstekt. Legges over på et fat.
  4. Del kyllingen i mindre biter og ha de sammen med glassnudelen oppi bollen med grønnsaker. Hell over sausen og blandes godt sammen slik at smakene setter seg. Dryss gjerne over med litt frityrstekte løk eller ristede peanøtter og serveres med en gang før nudlene blir bløte.

TIPS:

  • Dersom du ønsker å servere denne som siderett med ris, holder den fint til 6-7 porsjoner.
  • Jeg bruker overlår med bein og skinn for å få en sprøstekte skinnet. Du kan også fint bruke lårfilet eller bryst.
  • Her bruker jeg fiskesaus fra merket Cha Trang Brand. Smak til dersom du bruker andre merker.
  • Kinesisk selleri og vårløk kan kjøpes fra asiatiske matbutiker, og gir denne retten en herlig aromatisk smak av urter. Dersom du ikke finner, går det fint an å f.eks. bruke mynte og koriander, eller andre urter du foretrekker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*