Karamellisert Laks

Da jeg postet oppskriften på karamellisert kylling i januar, ble den fort en stor favoritt her på bloggen, og er så glad hver gang dere sender meg bilder av rettene på Instagram 🙂 I dag har jeg laget en ny versjon med laks, som er minst like god! Denne sausen er bare så yummy sammen med ris og ikke minst til å dippe grønnsaker oppi!

Ingredients

  • 4 lakseskiver (ca. 800 g)

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 hakket sjalottløk

  • 1 løk i skiver (kan sløyfes)

  • 2 dl vann

  • 100 g brunt sukker

  • 6 ss fiskesaus

  • 2 ss olje til steking

  • 1 ts kvernet pepper

  • TILBEHØR
  • Kokt ris for 4 porsjoner

  • Agurk, salat, tomat og urter

  • Chili som garnityr (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Stek hvitløk og sjalottløk sammen med 2 ss olje på medium høy varme i ca. 2-3 til du får en gyllen farge. Ha oppi fiskesaus og brunt sukker, og la det få et oppkok og smelter sammen til karamell i ca. 1-2 minutter.
  2. Vend inn laksen inn i karamellen på begge sider så de får litt farge, før du tilsetter vann og pepper, og lar den koke ca. 10 min på fortsatt medium høy varme.
  3. Snu på alle skivene. Tilsett løk (valgfritt), men kjempegodt sammen med risen og grønnsakene. La det fortsatt koke på medium høy varme i ca. 10 min, til løken blir karamellisert og du får en tykkere, mer sticky og fin saus.
  4. Senk varmen ned til lav, snu om på laksen igjen, slik at den kan karamellisere seg rolig uten å brenne seg de siste 3-5 minuttene.
  5. Da er denne klar til å serveres med ris, og gjerne til friske grønnsaker til.

TIPS:

  • Jeg bruker fiskesausen Shinsu som er mild, rund og god i smaken. Bruker du andre merker kan du smake til med sukkeret. Tra Chang Brand er også et godt merke, men smak til da den er saltere enn den jeg bruker.
  • Jeg bruker store laksefileter med ca. 2,5-3 cm tykkelse. Du kan også bruke andre deler av laksen, men juster tiden etter det.
  • Dersom du ønsker, kan du også bruke kokosvann i stedet for vann, som i kylling oppskriften min. Da får du en enda rundere og god aroma.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*