Da jeg postet oppskriften på karamellisert kylling i januar, ble den fort en stor favoritt her på bloggen, og er så glad hver gang dere sender meg bilder av rettene på Instagram 🙂 I dag har jeg laget en ny versjon med laks, som er minst like god! Denne sausen er bare så yummy sammen med ris og ikke minst til å dippe grønnsaker oppi!
Ingredients
4 lakseskiver (ca. 800 g)
2 fed hakket hvitløk
2 hakket sjalottløk
1 løk i skiver (kan sløyfes)
2 dl vann
100 g brunt sukker
6 ss fiskesaus
2 ss olje til steking
1 ts kvernet pepper
- TILBEHØR
Kokt ris for 4 porsjoner
Agurk, salat, tomat og urter
Chili som garnityr (kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Stek hvitløk og sjalottløk sammen med 2 ss olje på medium høy varme i ca. 2-3 til du får en gyllen farge. Ha oppi fiskesaus og brunt sukker, og la det få et oppkok og smelter sammen til karamell i ca. 1-2 minutter.
- Vend inn laksen inn i karamellen på begge sider så de får litt farge, før du tilsetter vann og pepper, og lar den koke ca. 10 min på fortsatt medium høy varme.
- Snu på alle skivene. Tilsett løk (valgfritt), men kjempegodt sammen med risen og grønnsakene. La det fortsatt koke på medium høy varme i ca. 10 min, til løken blir karamellisert og du får en tykkere, mer sticky og fin saus.
- Senk varmen ned til lav, snu om på laksen igjen, slik at den kan karamellisere seg rolig uten å brenne seg de siste 3-5 minuttene.
- Da er denne klar til å serveres med ris, og gjerne til friske grønnsaker til.
TIPS:
- Jeg bruker fiskesausen Shinsu som er mild, rund og god i smaken. Bruker du andre merker kan du smake til med sukkeret. Tra Chang Brand er også et godt merke, men smak til da den er saltere enn den jeg bruker.
- Jeg bruker store laksefileter med ca. 2,5-3 cm tykkelse. Du kan også bruke andre deler av laksen, men juster tiden etter det.
- Dersom du ønsker, kan du også bruke kokosvann i stedet for vann, som i kylling oppskriften min. Da får du en enda rundere og god aroma.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu