Honey Lemon Chicken

God mandag alle sammen 🙂

Innbakt kylling i appelsin saus er en av de mest populære oppskriftene på bloggen, og i dag har jeg derfor laget en ny versjon med sitron som balanserer seg sammen med honning. Den saftige kyllingen med en lett crispy skorpe, sammen med den velbalanserte og sticky sausen, har blitt en ny favoritt her hjemme. Den er ikke minst like god i lunsjboksen dagen etter 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 800 g kylling lårfilet

  • 100 g mel

  • 50 g maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 eggehvite

  • Olje til frityrsteking

  • SAUS
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss olje til steking

  • 1 dl vann

  • 3 ss soyasaus (les tips)

  • 3 ss flytende honning

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ss maisenna

  • 1/2 ss mørk soyasaus (kan sløyfes)

  • 1 ts sesamolje

  • ANNET
  • Ris for 4 porsjoner

  • 1 ss ristede sesamfrø (kan sløyfes)

  • Sitronbåter

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å varme oljen på medium høy varme til frityrsteking, og den bør være minst 5 cm dyp. Bland også sammen sausen i en annen bolle uten hvitløk og 2 ss olje til steking.
  2. Del hvert lårfilet i biter på ca 3×4 cm. Bland de sammen med eggehvite i en bolle. Deretter blander du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og vender det godt sammen med kyllingen.
  3. Sjekk om oljen er varm nok ved å legge en liten bit av paneringen i oljen. Uten å ryke av oljen, skal den flyte opp og friteres straks i oljen. Her anbefales det å steke kyllingen i 2-3 omganger etter hvor stor pannen/kjelen din er, slik at oljen ikke mister varmen. Legg en og en bit i oljen av gangen, og de skal flyte på et lag og ikke over hverandre.
  4. Friteres i ca. 10-12 minutter, slik at de får en lys gyllen farge og blir sprø. Legg de over på en rist eller fat med papir, før de friterer resten.
  5. Når alt er ferdig, varmer du en ny panne med 2 ss olje og steker hvitløk på medium høy varme til gyllenbrun. Bland opp sausen igjen og hell rett over hvitløken. Røres med en gang til den tykner i ca. 30 sek – 1 minutt.
  6. Senk varmen til lav, og legg oppi kyllingen. Blandes i noen minutter slik at den trekker til seg sausen. Dryss gjerne på litt ristede sesamfrø om ønskelig, og serveres med en gang sammen med ris og gjerne litt ekstra sitronbåter. Om du ønsker er det også godt med litt salatblader, agurk eller tomater ved siden av.

TIPS:

  • Jeg bruker lys og mørk soyasaus fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre, f.eks. Kikkoman som er mye saltere i smak, kan du justere på mengden.
  • Lårfilet anbefales da den er saftig og god i smak. Bruker du kyllingbryst må steketiden justeres. Kyllinglår eller vinger går også fint.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Du skriver i oppskriften «innbakt kylling i appelsinsaus», men jeg ser ikke appelsin i oppskriften. Er det noe som mangler? Retten ser for øvrig veldig god ut, skal prøves!

    • Hei! Dersom du leser setningen igjen, skriver jeg at «innbakt kylling i appelsinsaus» er en av de mest populære oppskriftene på bloggen, og jeg har derfor laget en ny vri og versjon, men heller med sitron og honning 🙂 Trykker du på den blå linken, vil du komme til den tidligere oppskriften.

  2. Turid Tomren

    Heisann, hvis jeg bruker vanlig kyllingfilet må vel steketiden ned med noen minutter, men blir de for lyse og «u-crispi» da?

    • Heisann, dersom det er noen få minutter skal det gå fint. Du kan steke de like lenge også om du vil, men da blir ikke kjøttet like saftig. Alternativet er litt større biter 🙂

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*