Fortune Cookies Til Morsdag Og Valentine´s

En av de koseligste tingene jeg vet om, er å gi eller få fine spiselige gaver til spesielle anledninger. Siden morsdag og valentine´s day er på samme dag i år, har jeg lyst til å dele denne varianten av fortune cookies som garantert vil glede noen fine sjeler 🙂 Her kan du fylle kjeksene med de fineste ordtakene, sangtekster er personlige ord du vil gi til den du er glad i. Pakk de inn i cellofan eller krukke og gis bort i gave. Mamma TuTu elsker disse sprø herlighetene som er fylt med vanilje smak, og kan knaske på den i en evighet 🙂

Ingredienser til ca. 18 stk<br>PS! Jeg bruker måleskjeer for å få helt presise mål!

 • 100 g sukker

 • 75 g mel

 • 50 g smelter smør

 • 2 eggehvite (str L)

 • 2 ss vann

 • 1 ss maisenna

 • 1 ts vaniljesukker (mandel essens eller andre smaker går også fint)

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! Du finner step-by-step video på Reels på Instagram!

Start med å forbedere alle «fortune»-lappene du ønsker å ha i kjeksene. Du kan enkelt finne gode tekster ved å google, eller lag dine egne. Skriv for hånd eller på word og klipp lappene ut til 1-2×8 cm små lapper.

Deretter forvarmer du ovnen på 170 grader over og under varme. Visp sammen sukker og eggehvite med en ballongvisk til godt blandet. Tilsett vann, smeltet smør og rør sammen. Bland mel, maisenna, vaniljesukker og salt. Sikt det inn i røren og visk til akkurat blandet.

 1. Bruk en langpanne og dekk med en nonstick bake folie/matte (silikon bakematte går også). Vi lager kun TO cookies av gangen for å slippe at de stivner altfor fort. Fordel 1 ss (bruk gjerne måle-spiseskje for konkrete mål. 1 ss = 15 ml) til hver cookies på stekebrettet. Bruk en spiseskje for å smøre røren utover til en ca. 10 diameter stor sirkel. Stekes midt i ovnen i ca. 8-9 minutter. Merk at ulike ovner kan variere litt i steketiden. Det er derfor viktig å passe på de siste minuttene slik at de hverken blir under eller overstekt. Du vil oppnå en gyllenbrun skorpe langs kanten og den midterste delen skal ha en litt lysere farge, men likevel være akkurat ferdig stekt, for å oppnå den sprø knekken når de er avkjølt. Eksperimenter gjerne med de første for å finne riktig tid. Ferdigstekt kjeks skal ikke sette seg fast i glasset når vi former de i trinn nr. 3.
 2. Når kjeksene er ferdig stekte må vi være litt raske før de stivner  Ha et glass klart. Ta kjeksene ut fra ovnen og flipp de over til motsatt side med en stekespade. Legg inn en «fortune»-lapp i midten av kjeksene.
 3. Kjeksene er veldig varme, så bruk gjerne hansker for å slippe varmen. Klem kun kantene sammen til en halvsirkel. Hold i hver ende og brett de innover over et kanten på et glass for å forme dem.
 4. Legg kjeksene i et muffinsbrett eller små skåler slik at de holder formen og ikke slipper opp. La disse avkjøles helt før du oppbevarer de i en lufttett krukke. Disse holder seg gode og sprø i minst 2 uker i lufttett krukke (gjerne i litt kjølig rom) – og går fint å pakke inn i f.eks. cellofan fr de skal gies bort.
 5. Disse er fine og gode som de er, men dersom du ønsker ekstra pynt, kan de pyntes med litt smelter sjokolade og strøssel. Varm opp sjokoladen og dypp/bruk en skje for å fordele sjokoladen utover.

TIPS:

 • Non stick bakebrett eller silikon bakematte kan kjøpes på diverse kjøkken butikker. Dette anbefales å bruke, da bakepapir ikke er optimal.
 • Oppbevar gjerne disse i et litt kjølig rom uten varme, da varmen og luftfuktighet kan påvirke det sprøe laget.

Håper du vil teste,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*