Croffle (Croissant+Waffle)

Den nye trendy gate-og café maten i Sør-Korea 🙂 Husker dere dalgona kaffen som gikk viralt i fjor? Sør-Korea er stedet er mange nye og spennende nyheter blir oppfunnet, og denne gangen er det croissant-deig som blir stekt i belgisk vaffeljern.

En ekstra spennende element i denne nydelige desserten, er den norske brunosten, som også har vært trendy en stund. De bruker det til desserter og den litt søte og salte smaken, løfter virkelig smakene opp et nytt nivå. Kombinasjonen av luftige croissant på innsiden, sammen med den sprø, karamelliserte skorpen, går så perfekt sammen med kald is.

PS! Tilpass dine croffle og toppingen slik du ønsker. Brunt sukker gir en karamellisert og god smak, men du kan fint lage uten, eller med vanlig sukker.

Ingredienser for 4 croffle

 • 4 frosne og ustekte croissanter (les tips)

 • Brunt sukker (kan sløyfes eller bruke hvitt)

 • Vanilje is (eller andre smaker)

 • Brunost

 • Jordbær

 • ANNET
 • Belgisk vaffeljern (evt. vanlig)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Tin de frosne croissantene i romtemperatur, slik at de blir myke.
 2. Varm opp din belgiske vaffeljern, og hell brunt sukker ut på et fat. Rull dine croissanter oppi brunt sukker. Dersom de ikke klistrer seg på så enkelt, kan du pensle på litt vann på overflaten, evt. legge de på jernet og toppe med litt brunt sukker.
 3. Stekes til de blir gyllenbrune og får en litt sprø overflate. Merk at det mest ideelle er å bruke belgisk vaffeljern med dypere markering, men det går også fint å bruke vanlig om du ikker har.
 4. Topp med vaniljeis (den fra Häagen-Dazs er vår favoritt her hjemme). Og rasp gjerne litt brunost over slik som den virale croffle´n 🙂

Tada!! Enkel, rask og super nydelig dessert! Her hjemme syns vi disse er enda bedre enn belgiske vafler 🙂

TIPS:

 • Frosne og ustekte croissant deig kan kjøpes fra ulike dagligvare butikker. Ettersom det finnes ulike merker, er det viktig å sjekke at de er minst 4-5 cm høye/tykke, slik at vi får store og fine croffle.
 • Et alternativ dersom du ikke finner de, går det an å spørre direkte i bakedisken (dersom butikker selger ferdigstekte croissanter) om de har frosne/ustekte til deg.
 • Som nevnt over, kan du selv variere og velge toppingen slik du ønsker.

Ha en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Kan man steke derpå annet vis eller må det stekes i vaffeljern?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*