Crispy Chicken Bao Buns Med Chili Majones

Vil du ha en ny og spennende vri på taco-fredagen i dag? Da må du prøve denne magiske kombinasjonen av fluffy bao buns, crispy kylling sammen med den kremete og litt sterke chilimajonesen. Fikk høre at disse er de beste bao bunsene jeg har laget, og jeg kan si meg ganske enig, hihi 🙂

Ingredienser for 6 bao buns

 • MARINADE
 • 1 stort kyllingbryst

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts pepper

 • PANERING
 • 50 g panko

 • 4-5 ss mel

 • 1/4 ts salt

 • 1 stort sammenpisket egg

 • Olje til frityrsteking

 • SYLTEDE GULRØTTER
 • 200 g gulrøtter

 • 3 ss hvit eddik (5%)

 • 1,5-2 ss sukker

 • 1 klype salt

 • ANNET
 • 6 hjemmelaget bao buns eller frosne

 • Chili majones (5 ss majones + 2/3 ss sriracha)

 • Koriander

 • Peanøtter eller sesamfrø (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å lage dine egne bao buns om du ønsker det. Bruker du frosne bao buns, kan du hoppe rett over til trinn 3.
 2. Skjær gulrøttene i så tynne strimler du klarer, ca. 5 cm lange. Bruk et mandolin-jern hvis du har det. Bland sammen eddik, sukker og salt, og legg gulrøttene til sylting i blandingen i minst 15 minutter. Dette kan du godt lage dagen før. Rett før servering klemmer du av det overflødige vannet.
 3. Dele kyllingbrystet på langs i tre, slik at du får tre flate og tynne skiver. Del deretter hver av dem igjen på midten i halv, slik at du ender med 6 skiver. Marineres i minst 15 min mens du enten lager blander sammen chili majonesen.
 4. Rett før du skal fritere kyllingen, kan du sette bao buns til damping i ca. 10-12 minutter. Tiden varierer om du bruker hjemmelagde eller frosne.
 5. Varm olje til fritering på medium høy varme – den bør være minst 4 cm dyp. Ha klart tre skåler med mel i den ene, panko i den andre og egg i den tredje.
 6. Dekk kyllingen først med mel, så over til egget før du dekker de godt med panko. Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko i oljen. Oljen skal ikke ryke, og pankoen skal flyte opp med en gang og begynne å steke. Da kan du begynne å steke bitene oppi oljen. Det vil ta 5-6 minutter før de blir sprø og gyllenbrune, og snu gjerne 2-3 ganger innimellom. Legg de over på en rist eller et fat med papir på, slik at oljen renner ut.
 7. Åpne hver bao buns og fordel syltet gulrøtter på alle. Legg den sprøe kyllingen over og topp med ønsket mengde chili majones. Ha gjerne på litt koriander og ristede peanøtter eller sesamfrø om ønskelig.

TIPS:

 • Frosne bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og diverse daglig vare. Du finner også panko som er japansk “bread crumbs” og Sriracha som er asiatisk chilisaus her.

Ha en fin fredag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*