Chow Mein Med Kylling

Kinesiske stekte nudler med kylling og gr√łnnsaker ūüôā Alltid en stor favoritt her hjemme som passer godt til store og sm√•! Denne gangen bruker jeg kylling, som er enklere og raskere √• lage, sammenliknet med min tidligere oppskrift med biff her. I en travel hverdag er det som regel denne versjonen jeg g√•r for, og du kan fint bruke opp de gr√łnnsakene du √łnsker fra kj√łleskapet.

PS! √ėnsker du en signert versjon av boka mi, gjelder tilbudet fortsatt her ūüôā

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • MARINADE
  • 400 g kylling l√•rfilet

  • 1 ss lys soyasaus

  • 1/4 ts pepper

  • GR√ėNNSAKER
  • 300 g bok choy i b√•ter

  • 1 paprika i skiver

  • 1-2 bokser bambus (225 g per boks) etter hvor mye du foretrekker

  • SAUS
  • SAUS
  • 1 dl vann

  • 2 ss √łsterssaus

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 ss m√łrk soyasaus

  • 1-2 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEH√ėR
  • 400 g ukokte longevity nudler eller eggnudler

  • 4 ss olje til steking

FREMGANGSM√ÖTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk h√łydepunkter p√• Instagram!

  1. Del kyllingen i spisestore biter p√• ca. 3×3 cm. L√•rfilet gir en saftig smak, men du kan fint ogs√• bruke kyllingbryst om du foretrekker det. Marineres i mindt 15 minutter mens du forbereder resten.
  2. Kok deretter nudelen til den akkurat slipper formen. Den skal v√¶re hardere enn al dente, slik at vi kan koke den ferdig senere med sausen. Skyll godt i kaldt vann og settes til avrenning med en sil eller et d√łrslag. Bruker longevity nudler kan du gjerne klippe de opp litt, da de kommer i veldig lange strenger. Bland ogs√• sammen sausen og forbered gr√łnnsakene.
  1. Varm olje p√• medium h√ły varme og stek kyllingen i noen minutter til gjennomstekt.
  2. Ha oppi alle gr√łnnsakene og stekes i noen minutter til etter hvor myke du foretrekker de.
  3. Vend inn nudelen og bland godt slik at den bli varm igjen.
  4. Hell over sausen, skru varmen opp til h√ły og r√łr jevnlig i ca. 5 minutter til, eller til sausen har trukket seg inn i nudelen.

Da er det bare √• servere denne – gjerne med litt Sriracha eller chili olje om du √łnsker ekstra kick ūüôā

TIPS:

  • Jeg bruker 1 pk p√• 400 g med longevity noodles/life long noodles fra merket Double Swallow. Dette f√•r du kj√łpt fra asiatiske matbutikker. Det finnes mange lignende merker med like nudler (du kan se bilde p√• min h√łydepunkt p√• Instagram), som har tynne nudel strenger, s√• er bare √• bruke det du √łnsker. Denne er ekstra chewy og har en god og saltet smak. Andre merker eller eggnudler g√•r ogs√• fint.
  • Bok choy kan kj√łpes b√•de fra vanlig daglivare, som f.eks. Meny og asiatiske matbutikker.
  • Alle sauser jeg bruker er fra det kinesiske merket Lee Kum Kee som ogs√• kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker. Dette merket gir en autentisk smak til retten. Anbefales √• bruke b√•de m√łrk og lys soyasaus, ettersom de virker forskjellig og tilsetter forskjellige smaker i retten. Dark er m√łrkere, tykkere og har en rik smak som i tillegg gir fin farge til nudelen, mens lys er tiln√¶rmet lik vanlig soyasaus.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*