Chow Mein Med Kylling

Kinesiske stekte nudler med kylling og grønnsaker 🙂 Alltid en stor favoritt her hjemme som passer godt til store og små! Denne gangen bruker jeg kylling, som er enklere og raskere å lage, sammenliknet med min tidligere oppskrift med biff her. I en travel hverdag er det som regel denne versjonen jeg går for, og du kan fint bruke opp de grønnsakene du ønsker fra kjøleskapet.

PS! Ønsker du en signert versjon av boka mi, gjelder tilbudet fortsatt her 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • MARINADE
 • 400 g kylling lårfilet

 • 1 ss lys soyasaus

 • 1/4 ts pepper

 • GRØNNSAKER
 • 300 g bok choy i båter

 • 1 paprika i skiver

 • 1-2 bokser bambus (225 g per boks) etter hvor mye du foretrekker

 • SAUS
 • SAUS
 • 1 dl vann

 • 2 ss østerssaus

 • 2 ss lys soyasaus

 • 2 ss mørk soyasaus

 • 1-2 ss sukker

 • 1 ss sesamolje

 • 1/2 ts pepper

 • TILBEHØR
 • 400 g ukokte longevity nudler eller eggnudler

 • 4 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Del kyllingen i spisestore biter på ca. 3×3 cm. Lårfilet gir en saftig smak, men du kan fint også bruke kyllingbryst om du foretrekker det. Marineres i mindt 15 minutter mens du forbereder resten.
 2. Kok deretter nudelen til den akkurat slipper formen. Den skal være hardere enn al dente, slik at vi kan koke den ferdig senere med sausen. Skyll godt i kaldt vann og settes til avrenning med en sil eller et dørslag. Bruker longevity nudler kan du gjerne klippe de opp litt, da de kommer i veldig lange strenger. Bland også sammen sausen og forbered grønnsakene.
 1. Varm olje på medium høy varme og stek kyllingen i noen minutter til gjennomstekt.
 2. Ha oppi alle grønnsakene og stekes i noen minutter til etter hvor myke du foretrekker de.
 3. Vend inn nudelen og bland godt slik at den bli varm igjen.
 4. Hell over sausen, skru varmen opp til høy og rør jevnlig i ca. 5 minutter til, eller til sausen har trukket seg inn i nudelen.

Da er det bare å servere denne – gjerne med litt Sriracha eller chili olje om du ønsker ekstra kick 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker 1 pk på 400 g med longevity noodles/life long noodles fra merket Double Swallow. Dette får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Det finnes mange lignende merker med like nudler (du kan se bilde på min høydepunkt på Instagram), som har tynne nudel strenger, så er bare å bruke det du ønsker. Denne er ekstra chewy og har en god og saltet smak. Andre merker eller eggnudler går også fint.
 • Bok choy kan kjøpes både fra vanlig daglivare, som f.eks. Meny og asiatiske matbutikker.
 • Alle sauser jeg bruker er fra det kinesiske merket Lee Kum Kee som også kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Dette merket gir en autentisk smak til retten. Anbefales å bruke både mørk og lys soyasaus, ettersom de virker forskjellig og tilsetter forskjellige smaker i retten. Dark er mørkere, tykkere og har en rik smak som i tillegg gir fin farge til nudelen, mens lys er tilnærmet lik vanlig soyasaus.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*