Bun Cha Gio

Vietnamesisk risnudler med v√•rruller ūüôā En av mine store favoritter √• bestille p√• vietnamesiske restauranter! Denne klassiske varianten med v√•rruller er alltid en fulltreffer; spr√ł v√•rruller, spr√łe gr√łnnsaker, risnudler og en forfriskende fiskesaus til. Om du √łnsker kan du ogs√• servere med litt kj√łtt eller andre proteinrike kilder slik som disse oppskriftene.

Har du ogs√• vinterferie denne uken, er disse perfekt aktivitet √• lage sammen med barna! Det var slik jeg l√¶rte meg √• lage v√•rruller av min mamma ūüôā

Ingredienser for 4 porsjoner

  • Vietnamesiske v√•rruller (les tips nederst)

  • FISKESAUS
  • 3 dl kokende vann

  • 1/2 dl fiskesaus

  • 5 ss sukker

  • 2 fedd hakket hvitl√łk

  • 1/2 – 1 lime

  • 1-2 thai chili

  • TILBEH√ėR
  • Risnudler til 4 porsjoner

  • Salater og urter (mynte, koriander, b√łnnespire eller lignende)

  • Agurk i strimler

  • Syltede gr√łnnsaker (les tips)

  • Knuste, ristede pean√łtter

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Lag fyllet til v√•rrullene og la det marineres. I mellomtiden kan du koke risnudler og skylde med kaldt vann og la de renne av med et d√łrslag.
  2. Kok opp vann og r√łr ut sukker med 3 dl vannet i en bolle til sukkeret er oppl√łst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkj√łling. N√•r sausen er avkj√łlt, smaker du til med limejuice f√łr du tilsetter hakket hvitl√łk og chili oppi sausen. 
  3. Legg et helt v√•rrull-ark p√• et fat og legg p√• med 3 ss fyll i midten av arket. Juster hvor mye fyll du √łnsker etter hvor store ruller du har. Store v√•rruller passer godt til denne retten, men √łnsker du mindre ruller, kan du dele v√•rruller ark diagonalt i halv.
  4. Pensle litt egg p√• ¬ętrekanten¬Ľ p√• tuppen av arket. Brett inn begge sidene og rull resten av v√•rrullen.
  5. Ha en del olje i en stor stekepanne eller kasserolle. Frityrstek v√•rrullene p√• middels h√ły varme i ca. 10‚Äď12 minutter, eller til de blir spr√ł og gyllenbrune. Snu jevnlig underveis.
  6. Legg risnudler, gr√łnnsaker, urter og syltede gr√łnnsaker i en bolle, og klipp noen v√•rruller over. Dryss p√• med pean√łtter og hell over √łnsket mengde fiskesaus (det skal ikke v√¶re suppe, men nudlene skal bli fuktige, slik at du f√•r mye smak).

TIPS:

  • Jeg brukte halve oppskriften p√• v√•rruller og fikk ca. 10 store som holdte til 4 porsjoner. Du kan gjerne lage hele oppskriften om du √łnsker det. Det g√•r ogs√• fint an √• fryse ned. Mamma anbefaler √• alltid halvsteke f√łrst, slik at de holder seg bedre.
  • Smak til med fiskesaus ettersom alle merker har ulik saltsmak.
  • Her bruker jeg kun gulr√łtter for √• lage syltede gr√łnnsaker. Jeg kuttet ogs√• i tynnere strimler for at de skulle sylte raskere.
  • Om du √łnsker et raskere alternativ til v√•rruller, kan du fint bruke lumpia oppskriftene mine ūüôā

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*