Bun Cha Gio

Vietnamesisk risnudler med vårruller 🙂 En av mine store favoritter å bestille på vietnamesiske restauranter! Denne klassiske varianten med vårruller er alltid en fulltreffer; sprø vårruller, sprøe grønnsaker, risnudler og en forfriskende fiskesaus til. Om du ønsker kan du også servere med litt kjøtt eller andre proteinrike kilder slik som disse oppskriftene.

Har du også vinterferie denne uken, er disse perfekt aktivitet å lage sammen med barna! Det var slik jeg lærte meg å lage vårruller av min mamma 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • Vietnamesiske vårruller (les tips nederst)

  • FISKESAUS
  • 3 dl kokende vann

  • 1/2 dl fiskesaus

  • 5 ss sukker

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1/2 – 1 lime

  • 1-2 thai chili

  • TILBEHØR
  • Risnudler til 4 porsjoner

  • Salater og urter (mynte, koriander, bønnespire eller lignende)

  • Agurk i strimler

  • Syltede grønnsaker (les tips)

  • Knuste, ristede peanøtter

FREMGANGSMÅTE:

  1. Lag fyllet til vårrullene og la det marineres. I mellomtiden kan du koke risnudler og skylde med kaldt vann og la de renne av med et dørslag.
  2. Kok opp vann og rør ut sukker med 3 dl vannet i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen. 
  3. Legg et helt vårrull-ark på et fat og legg på med 3 ss fyll i midten av arket. Juster hvor mye fyll du ønsker etter hvor store ruller du har. Store vårruller passer godt til denne retten, men ønsker du mindre ruller, kan du dele vårruller ark diagonalt i halv.
  4. Pensle litt egg på «trekanten» på tuppen av arket. Brett inn begge sidene og rull resten av vårrullen.
  5. Ha en del olje i en stor stekepanne eller kasserolle. Frityrstek vårrullene på middels høy varme i ca. 10–12 minutter, eller til de blir sprø og gyllenbrune. Snu jevnlig underveis.
  6. Legg risnudler, grønnsaker, urter og syltede grønnsaker i en bolle, og klipp noen vårruller over. Dryss på med peanøtter og hell over ønsket mengde fiskesaus (det skal ikke være suppe, men nudlene skal bli fuktige, slik at du får mye smak).

TIPS:

  • Jeg brukte halve oppskriften på vårruller og fikk ca. 10 store som holdte til 4 porsjoner. Du kan gjerne lage hele oppskriften om du ønsker det. Det går også fint an å fryse ned. Mamma anbefaler å alltid halvsteke først, slik at de holder seg bedre.
  • Smak til med fiskesaus ettersom alle merker har ulik saltsmak.
  • Her bruker jeg kun gulrøtter for å lage syltede grønnsaker. Jeg kuttet også i tynnere strimler for at de skulle sylte raskere.
  • Om du ønsker et raskere alternativ til vårruller, kan du fint bruke lumpia oppskriftene mine 🙂

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*