Spicy Garlic Udon

I dag deler jeg enda en super enkel, men smaksrik og spicy nudel-oppskrift med dere. Stekt udon er en stor favoritt her hjemme hos oss og Tuan sin favoritt nudelrett. Vi elsker den chewy og myke konsistensen, og hvor enkelt det er å finne på nye varianter som gjør at vi aldri blir lei. Jeg lager alltid ekstra mye så Tuan kan ta med seg til lunsj neste dag, og da smaker den nesten enda bedre med alle smakene godt trukket inn 🙂

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 800 g udon nudler

  • 400 g kjøttdeig av storfe

  • 200 g sjampinjong i skiver

  • 4 fed hakket hvitløk

  • 1 spiss paprika / søt paprika i skiver

  • 1 gulrot i skiver

  • 2 ss olje

  • 1/2 ts pepper

  • SPICY SAUS
  • 2 ss light soyasaus

  • 1 ss dark soysaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1-2 ss chiliolje (sløyfes for mild smak)

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å koke udon til den akkurat slipper seg fra formen. Skylles godt i kaldt vann. Bland også sammen sausen, smak til etter hvor mye chili olje du ønsker, og kutt grønnsakene.

  1. Varm olje i en dyp panne og fres hvitløk til gyllen på medium høy varme. Ha oppi kjøttdeig og pepper og stekes til kjøttet er nesten gjennomstekt.
  2. Tilsett sopp og gulrot. Stekes i ca. 2-3 min til (ønsker du mykere paprika, kan du tilsette de her også).
  3. Ha oppi kokt udon og bland godt sammen slik at nudelen blir varm igjen i noen minutter.
  4. Tilsett sausen og paprika. Vend nudelen og sausen godt sammen i 2-3 minutter, så er denne klar til å serveres.

Ta en titt på flere japanske retter her!

TIPS:

  • Du kan også tilpasse og bytte ut med andre grønnsaker slik du ønsker. F.eks. hodekål, sukkererter, brokkoli osv.
  • Sausene jeg bruker er fra merket Lee Kum Kee. Light soyasaus er tilnærmet lik vanlige soyasauser. Bruker du Kikkoman må du smake til, da den er saltere i smaken.
  • Chili olje kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra f.eks. merket Lee Kum Kee. Du kan fint også bruke fersk chili og frese sammen med hvitløken i trinn 1.
  • Udon selges i vakuumpakker på asiatiske matbutikker. Frosne udon kan også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

6 Comments

  1. Hei, dette var godt!! Neste gang må jeg justere opp sausmengden, for det var mye nudler 😁

    • Tusen takk 🙂 Jeg bruker alltid måleskjeer til matlaging/baking, for presise oppskrifter, og det gir mer saus enn f.eks. vanlige skjeer. 1 ss hos meg = 15 ml 🙂

  2. Hege Leren-Søilen

    For en herlig middag det ble i dag, det var bare så godt! ?
    Vi var 4 voksne, så det ble tomt kan du si…tror jeg lager 1 og en halv neste gang, så blir det kanskje igjen litt. Takk for maten! ?

  3. Barbara Baumanns

    Nydelig ?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*