Spicy Biff Wok

God mandag alle sammen!

Har du en ekstra travel uke foran deg, eller bare ønsker at det skal rask og enkelt på kjøkkenet? Da må du bare teste denne 15 minutters spicy woket som er fullstappet med aroma og herlige smaker 🙂 Det beste med denne er at du kan tilpasse styrken selv, og kan derfor også lages i mildere versjon til barn. Håper denne faller i smak hos deg og dine!

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 400 g kjøttdeig av storfe

  • 200 g meterbønner/brekkbønner i 4 cm lange biter

  • 200 g sjampinjong i skiver

  • 1 spisspaprika i skiver

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1 hakket thai chili

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1 ts revet ingefær

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • WOK SAUS
  • 2 ss light soyasaus (les tips)

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts pepper

  • TILBEHØR
  • 3 ss olje til steking

  • Kokt ris for 3-4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme og tilsett hakket sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. En bruker en rød cayenne chili fra merket Eat Me, som gir moderat styrke. Ha gjerne mer eller mindre om du ønsker, eller sløyfe chilien om du skal lage til barn. Freses i ca. 2 min.
  2. Tilsett kjøttdeig med salt og pepper og stekes til den er gjennomstekt. I mellomtiden kan du blande sammen sausen til woken.
  3. Ha oppi meterbønner og sopp, og stekes i ca. 2 min til.
  4. Tilsett helt til slutt spisspaprika(kan også tilsettes i trinn nr.3 om du foretrekker mykere paprika) og sausen og blandes godt i ca. 2 min slik at sausen koker og trekker seg inn. Da er det bare å servere med kokt ris og rikelig med saus over.

Ta gjerne en titt på flere enkle retter her 🙂

TIPS:

  • Meterbønner kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, du kan fint også bruke brekkbønner fra vanlig daglivare eller andre grønnsaker.
  • Kjøttdeig kan også byttes ut med kylling eller biff eller andre proteiner.
  • Her bruker jeg light soyasaus (tilsvarende vanlig soyasaus), dark soyasaus og østerssaus fra merket Lee Kum Kee. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Hei, fin oppskrift. Skal det egentlig være litt vann i Wok-sausen?

  2. Helt nydelig! Droppet hvitløk og sjalottløk, men la til pak choy og vårløk som ekstra grønnsaker. Kommer definitivt til å lage denne igjen!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*