En av oppskriftene som ble foreslått mest under forrige spørsmålsrunde på Instagram 🙂 Kanskje ikke rart, for denne thai curryen er helt nydelig med alle sine aromatiske smaker! Her gikk denne rask unna sammen med nykokt ris. I dag har jeg laget en super enkel versjon som tar deg maks 15-20 minutter, der du kan justere og variere grønnsakene slik du måtte ønske.
ingredienser for 4 porsjoner
500 g lårfilet av kylling i 3×3 cm store biter
2 kaffir lime blader + noen i tynne strimler til garnityr
1 paprika/ spisspaprika i skiver
1 løk i skiver
400 ml kokosmelk
50 g hakket palmesukker / smak til med vanlig sukker
3 ss panang curry paste
1-2 ss fiskesaus
- TILBEHØR
Kokt ris for 4 porsjoner
FREMGANGSMÅTE:
- Varm 2 ss olje i en kjele på medium høy varme. Tilsett 3 ss curry og freses ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og bland opp godt til den begynner å puttre.
- Legg oppi kyllingen sammen med kaffir lime blader, fiskesaus og palmesukker (bankes eller hakkes i mindre biter). Smak gjerne med 1 ss fiskesaus først, før du evt. tilsetter en til mot slutten om ønskelig. La det koke i 4-5 minutter.
- Ha oppi grønnsaker og bland godt (ønsker du uten kan du hoppe over dette trinnet, men heller koke til kyllingen er klar). Kokes i ca. 3-4 min til så er curryen klar. Pynt med med litt hakket kaffir lime blader og serveres med ris.
Ta en titt på flere curry-retter her!
TIPS:
- Jeg bruker panang paste fra Aroy-D som du kan kjøpe sammen med kaffir lime blader fra asiatiske matbutikker.
- Det finnes mange varianter av panang curry og du kan fint bruke andre grønnsaker. Ønsker du vegetar kan du erstatte fiskesaus med soyasaus.
- Du kan fint bruke kyllingbryst, svinekjøtt, tofu eller andre proteiner.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
Laget denne i dag til familien – superenkelt og supergod. Smakte akkurat slik den jeg har blitt servert i Thailand. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. 🙂
Ååå blir så glad! Tusen takk for fin tilbakemelding og håper du finner flere retter som frister 😀