Panang Curry Med Kylling

En av oppskriftene som ble foreslått mest under forrige spørsmålsrunde på Instagram 🙂 Kanskje ikke rart, for denne thai curryen er helt nydelig med alle sine aromatiske smaker! Her gikk denne rask unna sammen med nykokt ris. I dag har jeg laget en super enkel versjon som tar deg maks 15-20 minutter, der du kan justere og variere grønnsakene slik du måtte ønske.

ingredienser for 4 porsjoner

  • 500 g lårfilet av kylling i 3×3 cm store biter

  • 2 kaffir lime blader + noen i tynne strimler til garnityr

  • 1 paprika/ spisspaprika i skiver

  • 1 løk i skiver

  • 400 ml kokosmelk

  • 50 g hakket palmesukker / smak til med vanlig sukker

  • 3 ss panang curry paste

  • 1-2 ss fiskesaus

  • TILBEHØR
  • Kokt ris for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm 2 ss olje i en kjele på medium høy varme. Tilsett 3 ss curry og freses ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og bland opp godt til den begynner å puttre.
  2. Legg oppi kyllingen sammen med kaffir lime blader, fiskesaus og palmesukker (bankes eller hakkes i mindre biter). Smak gjerne med 1 ss fiskesaus først, før du evt. tilsetter en til mot slutten om ønskelig. La det koke i 4-5 minutter.
  3. Ha oppi grønnsaker og bland godt (ønsker du uten kan du hoppe over dette trinnet, men heller koke til kyllingen er klar). Kokes i ca. 3-4 min til så er curryen klar. Pynt med med litt hakket kaffir lime blader og serveres med ris.

Ta en titt på flere curry-retter her!

TIPS:

  • Jeg bruker panang paste fra Aroy-D som du kan kjøpe sammen med kaffir lime blader fra asiatiske matbutikker.
  • Det finnes mange varianter av panang curry og du kan fint bruke andre grønnsaker. Ønsker du vegetar kan du erstatte fiskesaus med soyasaus.
  • Du kan fint bruke kyllingbryst, svinekjøtt, tofu eller andre proteiner.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Laget denne i dag til familien – superenkelt og supergod. Smakte akkurat slik den jeg har blitt servert i Thailand. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*