Mammas Vårruller

De beste vårrullene i mine øyer, også kalt Chả giò 🙂

Først vil jeg bare si tusen hjertelig takk til alle som har støttet med gode ord og ikke minst bestilt boka mi de siste dagene! Responsen er større enn jeg noen gang hadde drømt om, og jeg gleder meg utrolig mye til dere får boka i hendene. Ønsker du å bestille boka mi, får du den på tilbud nå her 🙂

I dag deler jeg verdens beste vårruller i mine øyner, laget av mine kjære mamma. Denne gangen lagde vi de litt større enn vanlig for å nyte sammen med risnudler og andre herlige tilbehør, men du velger størrelsen helt selv. Hver eneste munnfull har saftige smaker og herlige teksturer, og blir ekstra frisk når du dipper de med denne milde fiskesausen. Disse er super artige å lage med barna, og jeg er sikker på de synes disse er ekstra gode når de er med på kjøkkenet 🙂

Ingredienser for 18-20 stk

  • 400 g kjøttdeig av svin

  • 12 scampi i terninger

  • 100 g tørkede glassnudler

  • 50 g tørket jelly ear mushroom

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 2 vårløk i ringer

  • 1 revet gulrot

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss asiatisk kylling buljong

  • 2 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • FISKESAUS-DIPP
  • 1 dl kokende vann

  • 4 ss sukker

  • 2 ss fiskesaus

  • 1-2 hakket chili

  • Saften av 1/2 lime

  • 1 fed hakket hvitløk

  • TILBEHØR
  • Vårruller ark (str 30)

  • 1 egg

  • Salat og urter

  • Olje til frityrsteking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bløtlegg glassnudlene og soppen. Soppen trenger 15–20 min i vann, mens glassnudlene trenger 10 minutter. Klem av vannet, og la begge deler renne av seg før du hakker nudelen i ca. 3 cm lange biter. Du kan gjerne bløtlegge begge noen timer i forveien, eller gjøre dette dagen i forveien.
  2. Del scampiene i to på langs, og hakk opp i mindre terninger, maks 1 cm. Ulike størrelser gir en god tekstur til retten, så bitene trenger ikke å være like store.
  3. Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med scampi, glassnudler, sopp, hvitløk, vårløk og gulrøtter. Bland dette sammen, og tilsett deretter alle smakstilsetninger. Fyllet settes til marinering i minst 30 min i kjøleskapet, eller det kan lages dagen i forveien.
  4. Lag fiskesausen ved å røre ut sukkeret i kokende vann. Sett det kaldt til avkjøling. Når blandingen er avkjølt, rører du inn resten av ingrediensene.
  5. Legg et helt vårrull-ark på et fat og legg på med 3 ss fyll i midten av arket. Juster hvor mye fyll du ønsker etter hvor store ruller du har. Ønsker du mindre ruller, kan du dele vårruller ark diagonalt i halv.
  6. Pensle litt egg på «trekanten» på tuppen av arket. Brett inn begge sidene og rull resten av vårrullen.
  7. Ha en del olje i en stor stekepanne eller kasserolle. Frityrstek vårrullene på middels høy varme i ca. 10–12 minutter, eller til de blir sprø og gyllenbrune. Snu jevnlig underveis.

Serveres gjerne med fiskesausen eller sweet chili saus. Wrap salaten og urter rundt vårrullene for en friskere smak.

TIPS:

  • Disse kan lages glutenfrie med rispapir.
  • Jelly wood ear sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Kyllingbuljong kan kjøpes i pulverform fra asiatiske matbutikker fra merket Ajomoto eller asiatisk Knorr.
  • Vårruller som du har til overs kan fint legges i lufttette bokser i kjøleskapet, og varmes opp igjen i ovnen på rundt 200 g til de blir sprøe og gode igjen.

Ha en fin lørdag,
Klem TuTu

10 Comments

  1. Hei 🙂 Skal scampien være rå eller kokt? 🙂 Gleder meg til å prøve!

  2. Hei kan jeg bytte ut til kylling kjøttdeig da jeg ikke spiser svin?
    og eventuelt bør jeg steke kjøttdeigen først da?

    • Heisann, du kan fint bruke alle slags kjøttdeig du ønsker til denne oppskriften 🙂 Bare fortsette å følge oppskriften uten å steke kjøttdeigen først 🙂

  3. Skal kjøttdeigen stekes før den blandes med resten?

  4. I oppskriften står det 2 ss fiskesaus- Skal man bruke den fiskesausen det er oppskrift på her, eller skal man bruke «vanlig» fiskesaus? ?

    • Heisann, jeg har endret slik at det står fiskesaus-dipp, så den blandes og serveres som dipp. Mens de to fiskesausene som skal inn i fyllet er vanlig fiskesaus 🙂

    • Hei! Den asiatiske kyllingbuljongen… har du noen tips til merke/type? Er dette et buljongpulver slik at man tilsetter 2ss pulver i retten, eller lager du buljong med varmt vann og tilsetter 2ss av den flytende buljongen?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*