Fluffy Inbakte Brød

Noe av det vi gjorde mest av da vi besøkte Hong Kong, var å vandre rundt i de herlige bakeriene. Der var det alltid et hav av herlige bakst og søtsaker. Tidligere har jeg delt mine favoritt Hong Kong Pølsebrød, og i dag deler jeg en annen variant der jeg har brukt en super luftig deig sammen med det herlige fyllet fra de Koreanske Innbakte Pølsene!

Her får du ordentlig herlig stekeskorpe med ost, saftig og luftig brød med smakfull fyll på innsiden. Nederst i tips finner du også andre alternativer til fyll og andre gode råd 🙂

Ingredienser for 8 stk (merk at jeg bruker måleskjeer for presise oppskrifter)

 • 400 g hvetemel

 • 25-50 g sukker

 • 2 ts tørrgjær for søtbakst

 • 200 ml lunkent melk

 • 1 egg

 • FYLL
 • 50 g småskinke

 • 100 g crispy mais

 • 4 ss majones

 • 2 ss hakket løk (valgfritt)

 • 1 klype salt

 • TOPPING
 • 1 egg til pensling

 • Revet ost

 • Ketchup

 • Sort sesamfrø

 • Hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Bland mel, sukker og tørrgjær sammen i en bolle. Her smaker du til sukkermengden selv. mellom 25-50 g. Vi foretrekker at deigen er litt søt som vi spiste i Hong Kong, og bruker 50 g sukker. Tilsett egg og lunken melk og bland godt med tresleiv eller spisepinner. Når deigen har kommet seg sammen kan du enten velge å kna eller bruke maskin på medium hastighet (jeg har 10 nivåer og har på nr.4) i ca. 15-18 minutter til du kan ta glutentesten; ta en liten håndfull av deigen, og strekk den forsiktig ut til en tynn hinne som lyset sees igjennom. Dersom den ryker med en gang eller føles for stram, skal deigen eltes litt til. Dekk deigen med kjøkkenhåndkle og la den heve inni ovnen på 50 grader, over og under varme i en time til dobbel størrelse.
 2. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene i en bolle (les tips). Når deigen er ferdig hevet, velter du den ut på kjøkkenbenken, uten noe ekstra mel og knar lett på den. Fordel deigen i 8 like store emner.
 3. Kjevle ut hver emne til en 10×20 lang rektangel. Legg på ca. 1,5 ss med fyll på den ene siden av rektangelet. Brett deigen over fyllet og fortsett med å rulle fremover mens du klemmer kantene lett sammen slik at fyllet ikke faller ut.
 4. Gjenta med alle deigene slik at du får 8 stk. Legg de på et stekebrett med et håndkle over for etterheving i ovnen, i ca. 30 minutter til på 50 grader.
 1. Når de er ferdig etterhevet, forvarmer du ovnen på 200 grader over og under varme. Her velger du selvom om du ønsker å plassere dem tett inntill hverandre for myke kanter, eller med avstand for sprøe kanter.
 2. Pensle hver av dem med sammenpisket egg. Ha på ønskelig mengde med ketchup og dryss på med ost, sesamfrø og hakket vårløk.
 3. Stekes midt i ovnen i ca. 17-20 minutter.

Voila! Disse er helt magiske varme/lune og holder seg gode samme dag. Har du noen ekstra igjen, kan de oppbevares i lufttett boks og varmes opp igjen i mikrobølgeovn eller i ovnen.

Ta en titt på flere bakst her 🙂

TIPS:

 • Her kan du justere fyllet slik du ønsker. Som f.eks. med pølse, paprika, ost. Du kan fint også lage uten majones om du ikke ønsker det.
 • Du kan fint også bruke f.eks. tørket oregano i stedet for hakket vårløk om du foretrekker det.
 • Disse kan fint fryses og varmes opp igjen i ovnen.

Med ønske om en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*