Crispy Duck Med Syltet Rødkål

Tenk at det allerede er nesten to år siden vi postet vår første crispy duck oppskrift. Den var en av de aller første oppskriften som fikk mange besøkende på bloggen vår, og jeg husker hvor stas det var å få gode tilbakemeldinger for aller første gang 🙂

Crispy duck er perfekt til helgemat sammen med familien, og denne metoden med ferdig “roasted duck” gjør at det går mye raskere å forberede hele måltidet. I dag har jeg laget en ny vri med syltet rødkål ettersom flere av oss sikkert har litt igjen fra julen. Denne gir en herlig crunch og er så forfriskende sammen med alt annet vi serverer med. Ta gjerne også en titt her for min første versjon med andre syltede grønnsaker 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 600 g roasted duck (les tips)

 • 1 purreløk i strimler

 • 1/2-1 agurk i strimler

 • Pannekaker etter ønskelig mengde

 • SYLTET RØDKÅL
 • 300 g rødkål i tynne strimler

 • 1 gulrot i strimler

 • 1 dl hvit eddik 5%

 • 3 ss sukker

 • 2 ss ristet sesamfrø (vendes inn når salaten serveres)

 • 1 ts sesamolje

 • 1/4 ts salt

 • CRISOY DUCK SAUS
 • 1,75 dl hoisinsaus

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1,5-2 ss sukker

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 0,5 dl vann

 • 2 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

 1. Forvarm ovnen på 200 grader over og under varme. Legg de tinte andeskivene på et stekebrett med skinnet opp, og stekes midt i ovnen i ca. 25-30 minutter til skinnet blir gyllenbrun og fin.
 2. I mellomtiden forbereder du grønnsaker og sylter rødkålen. Du får finest farge og best smak om den for stå i minst noen timer på kjøkkenbenken. Denne kan fint lages kvelden før, og holder seg god i minst en uke i kjøleskapet.
 3. I mellomtiden kan du lage sausen, ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium høy varme til den får en fin gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, sukker og bland godt sammen (les tips). Tilsett deretter soyasaus, vann. Senk varmen til medium og la sausen koke og tykne slik at vi kan smøre den ut på pannekaken i ca. 4-5 minutter. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. 
 4. Husk å dampe pannekakene etter anvist på pakken du kjøper. De kan fint også varmes i mikrobølgeovnen.
 5. Riv opp anden ved å bruke to gafler eller for hånd. Du kan også dele opp i skiver med kniv. Legg opp alle elementene på ulike fat: Smør på ønsket mengde saus på en pannekake, og legg på litt agurk, purre, syltet rødkål og crispy duck. Rull sammen og nyt 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker roasted duck fra merket Dalee , som er ferdig kokt og krydderet. Denne får du tak i denne i frosne pakker fra asiatiske matbutikker, og tines på kjøkkenbenken eller kjøleskapet før steking.
 • Pannekakene kan kjøpes frosne fra asiatiske matbutikker.
 • Hoisinsaus kommer i forskjellige merker og dermed kan konsistens og smak variere. Smak derfor til din saus om den trenger mer sukker, soyasaus eller mindre/mer vann. Jeg foretrekker “Flying goose” eller “Lee Kum Kee” sin.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*