Vietnamesisk Risnudler Med Ribbe

Pleier du å få resteribbe i jula som du ikke vet hva du skal gjøre med? I fjor laget jeg bao buns med resteribbe, som ble en stor hit, og i år deler jeg denne friske versjonen med vietnamesisk risnudler, syltede grønnsaker og en herlig fiskesaus.

Det beste med vietnamesisk risnudler er at du kan bruke mange ulike proteiner som du finner oppskriftene på her. Dersom du ikke allerede har ribbe, har jeg også tidligere delt hvordan du kan steke din på under 2 timer, med fortsatt crispy svor og saftig kjøtt 🙂

Innkjøp: Gode råvarer og godt kvalitet på kjøttet gir det beste resultatet for både svor og smak. Gå gjerne til innkjøp av økologisk ribbe om du har muligheten til det, enten hos slakteren eller store matbutikker. Pass på at ribben har et godt lag med fett under skinnet, slik at du får et resultat med ordentlig sprø svor.

Ingredienser

  • Asiatisk Ribbe

  • Syltede grønnsaker

  • Kokte risnudler til antall porsjoner du lager til

  • Salat, urter og agurk

  • Knuste peanøtter

  • FISKESAUS FOR 4-6 PORSJONER
  • 3 dl kokende vann

  • 1/2 dl fiskesaus

  • 5 ss sukker

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1/2 – 1 lime

  • 1-2 thai chili

FREMGANGSMÅTE:

Tilpass antall porsjoner du skal lage etter hvor mye ribbe du har. Bruker du min oppskrift på ribbe, vil den kunne rekke til 5-6 porsjoner.

  1. Lag deretter fiskesausen som vi skal ha over nudelen. Kok opp vann og rør ut sukker med 3 dl vannet i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen. 
  2. Fordel risnudler i en store boller og topp med ribbe som du kutter i biter, grønnsaker, urter, syltede grønnsaker og peanøtter.
  3. Ha ønskelig med fiskesausen for en frisk og god smak. Bland godt og nytes.

TIPS:

  • Har du ikke resteribbe, kan denne som sagt lages med ulike proteiner som kylling, biff, tofu osv. som du finner her.
  • Du kan også lage syltede grønnsaker med kun gulrøtter.
  • Fiskesauser har ulike salt nivåer, så smak gjerne til når den er kald. Jeg bruker merket Cha Trang Brand.

Riktig fin søndag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*