Thai Green Chicken Curry

God mandag ūüôā

Tenk at vi allerede er i 3.uken i advent. Denne tiden er det ekstra travelt for mange, og jeg √łnsker derfor √• dele en herlig, varm og smaksrik thai curry som lages p√• under 30 minutter med dere. Tidligere har jeg delt den popul√¶re thai curryen, og denne har de samme gode smakene som er like enkel √• lage. St√łrste forskjellen p√• r√łd og gr√łnn curry paste, er at sistnevnte er ofte laget av koriander, thai basillukum, kaffir lime blader og gr√łnn chili som gir en s√łtere smak – og er faktisk min favoritt bland de tre popul√¶re thai curryene.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 400 ml kokosmelk

  • 300 g kylling l√•rfilet /bryst

  • 100 ml vann

  • 200 g baby eggplant (les tips) i b√•ter

  • 4 kaffir lime blader

  • 1 boks bambusskudd (227 g)

  • 1 stor thai chili (sl√łyfe for mildere smak)

  • 1 bunte thai basillikum

  • 1/2 l√łk i biter

  • 3 ss Thai green curry paste

  • 2 ss olje til steking

  • 1,5 ss sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • TILBEH√ėR
  • Kokt ris

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Start med √• dele kylling i terninger p√• ca. 3×3 cm. Varm opp olje i en kjele, tilsett curry paste og freses i ca. 2 minutt.
  2. Tilsett kokosmelk og r√łr godt til en jevn blanding. Ha deretter oppi kyllingen, vann, kaffir lime blader, fiskesaus, sukker n√•r kokosmelken begynner √• koke. La det trekke mens du blander jevnlig i ca. 3 minutter.
  3. Tilsett de resterende gr√łnnsakene, bortsett fra thai basilikum oppi curryen. Bland godt og la det koke i ca. 4-5 minutter til til kyllingen blir gjennomkokt.
  4. Helt til slutt vender du inn thai basilikum, smak til med evt. sukker og fiskesaus. Da er denne varme curryen klar til √• serveres med ris. 

Ta en titt p√• andre thai retter her ūüôā

TIPS:

  • Du kan fint lage denne vegansk med tofu og soyasaus i stedet for kylling og fiskesaus. Soyasaus kan ogs√• brukes i stedet for fiskesaus dersom du foretrekker det i denne oppskriften.
  • Green curry paste er fra merket Aroy-D og kan kj√łpes fra asiatiske matbutikker sammen med kaffir lime blader og thai basillikum.
  • Baby eggplant kan ogs√• kj√łpes fra asiatiske matbutikker. Denne kan fint erstattes med andre gr√łnnsaker som f.eks. aubergine, sukkererter, gulr√łtter osv.

√ėnsker dere en riktig fin mandag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*