Thai Green Chicken Curry

God mandag 🙂

Tenk at vi allerede er i 3.uken i advent. Denne tiden er det ekstra travelt for mange, og jeg ønsker derfor å dele en herlig, varm og smaksrik thai curry som lages på under 30 minutter med dere. Tidligere har jeg delt den populære thai curryen, og denne har de samme gode smakene som er like enkel å lage. Største forskjellen på rød og grønn curry paste, er at sistnevnte er ofte laget av koriander, thai basillukum, kaffir lime blader og grønn chili som gir en søtere smak – og er faktisk min favoritt bland de tre populære thai curryene.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 400 ml kokosmelk

  • 300 g kylling lårfilet /bryst

  • 100 ml vann

  • 200 g baby eggplant (les tips) i båter

  • 4 kaffir lime blader

  • 1 boks bambusskudd (227 g)

  • 1 stor thai chili (sløyfe for mildere smak)

  • 1 bunte thai basillikum

  • 1/2 løk i biter

  • 3 ss Thai green curry paste

  • 2 ss olje til steking

  • 1,5 ss sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å dele kylling i terninger på ca. 3×3 cm. Varm opp olje i en kjele, tilsett curry paste og freses i ca. 2 minutt.
  2. Tilsett kokosmelk og rør godt til en jevn blanding. Ha deretter oppi kyllingen, vann, kaffir lime blader, fiskesaus, sukker når kokosmelken begynner å koke. La det trekke mens du blander jevnlig i ca. 3 minutter.
  3. Tilsett de resterende grønnsakene, bortsett fra thai basilikum oppi curryen. Bland godt og la det koke i ca. 4-5 minutter til til kyllingen blir gjennomkokt.
  4. Helt til slutt vender du inn thai basilikum, smak til med evt. sukker og fiskesaus. Da er denne varme curryen klar til å serveres med ris. 

Ta en titt på andre thai retter her 🙂

TIPS:

  • Du kan fint lage denne vegansk med tofu og soyasaus i stedet for kylling og fiskesaus. Soyasaus kan også brukes i stedet for fiskesaus dersom du foretrekker det i denne oppskriften.
  • Green curry paste er fra merket Aroy-D og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker sammen med kaffir lime blader og thai basillikum.
  • Baby eggplant kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne kan fint erstattes med andre grønnsaker som f.eks. aubergine, sukkererter, gulrøtter osv.

Ønsker dere en riktig fin mandag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*