Hva med å prøve noe nytt til fredags-tacoen i morgen? Denne versjonen av luftige bao buns, som fylles med en mørk og sticky saus som går perfekt til det saftige svinekjøttet. Hver munnfull er fylt med smakene av det salte, søte og syrlige, samtidig som du får herlige teksturer av myke bao buns og sprø grønnsaker. Mye enklere å lage enn det du tror, og du kan fint erstatte med frosne bao buns for en raskere middag 🙂
Ingredienser til 6 bao buns
2 nakkekoteletter
1 ss olje til steking
1/2 ts pepper
6 bao buns fra denne oppskriften / frosne
Agurk i tynne skiver
Koriander/vårløk
Ristede sesamfrø
- SAUS
1 ss lys eller vanlig soyasaus (les tips)
1 ss mørk soyasaus
1ss flytende honning
1/2 ss østerssaus
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
- SYLTEDE GULRØTTER
200 g gulrot i tynne strimler (gjerne med mandolinjern)
3 ss hvit eddik (5%)
1,5 – 2 ss sukker
1 klype salt
FREMGANGSMÅTE:
- Skjær gulrøttene i så tynne strimler du klarer, ca. 5 cm lange. Bruk et mandolin-jern hvis du har det. Bland sammen eddik, sukker og salt, og legg gulrøttene til sylting i blandingen i minst 15 min. Dette kan du godt lage dagen før. Rett før servering klemmer du av det overflødige vannet.
- Fjern beina på nakkekotelettene og kutt dem i lange strimler, på ca 2×5 cm. Varm olje på medium høy varme i en stekepanne og spre kjøttet utover. Stek i ca. 2 minutter på hver side.
- Bland sammen sausen i en bolle, hell den over kjøttet og skru ned varmen til medium. La det trekke i ca. 5 minutter til kjøttet blir gjennomstekt, og vend kjøttet jevnlig underveis.
- Damp baoene i en bambus-damper eller andre typer dampkokere slik at de er ferdige samtidig med kjøttet.
,Brett opp baoene og fjern bakepapiret i midten, og smør litt av sausen på begge innsidene. Legg i, kjøtt, syltede gulrøtter, agurk og koriander. Topp gjerne med litt ristede sesamfrø.



TIPS
- Du kan fint bruke samme saus til kylling, biff eller tofu. Sistnevnte kan du sløyfe østersausen til.
- Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee. Du kan fint også bruke andre milde soyasauser.
Håper denne faller i smak,
Klem TuTu