Sticky Chicken Bao Buns

Begynner du å bli lei av julematen og har lyst på litt andre smaker? 🙂 Prøv disse raske, enkle og super smaksrike bao buns fylt med møre og saftige kylling sammen med syltet rødkål. En splitter ny versjon av disse populære Sticky Pork Bao Buns; som gir en enda friskere kombo og perfekt som avbrekk mellom alt annet vi har spist eller skal spise i jula og nyttår 🙂

Ingredienser for 8-10 bao buns

 • 600 g kylling lårfilet

 • 2 ss olje til steking

 • 1/2 ts pepper

 • Frosne bao buns eller hjemmelagde

 • Syltet rødkål

 • Agurk i tynne skiver

 • Koriander eller hakket vårløk

 • Ristede peanøtter eller sesamfrø

 • SAUS
 • 1 ss lys eller vanlig soyasaus (les tips)

 • 1 ss mørk soyasaus

 • 1ss flytende honning

 • 1/2 ss østerssaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å lage syltede grønnsaker etter denne oppskriften. Du kan enten halvere oppskriften for å få akkurat nok til denne oppskriften, eller følge hele å oppbevare i kjøleskapet. Den holder seg god i opptil to uker, og passer godt som tilbehør til f.eks. ribbe eller risretter. Denne bør syltes i minst en time i forveien, eller lages senest 4-5 timer i forveien for å få samme lilla fargen jevnt over.
 2. Del deretter hvert kyllinglår i ca. 3 cm tykke skiver. Bland også sammen sausen i en bolle, og varm opp oljen på medium høy varme i en panne.
 3. Sett bao buns til damping før du begynner å steke kyllingen, da det tar mellom 7-10 min å dampe frosne bao buns. Dersom du ønsker å lage bao buns fra bunnen av, etter oppskriften over; start med bao deigen etter du har syltet grønnsaker. Sett bao bunsene til damping og start med å steke kyllingen med en gang, slik at de blir ferdige nesten samtidig.
 4. Stek kyllingen med pepperet til de blir nesten helt gjennomstekte. Tilsett sausen det over kyllingen. Senk varmen til medium og la sausen trekke i ca. 5 minutter til kjøttet blir gjennomstekt. Snu på kjøttet jevnlig underveis.
 5. Når alt er ferdig kan du åpne opp bao bunsene og smøre litt saus på begge sider. Ha oppi ønsket mengde med syltet rødkål, agurk, koriander/vårløk og kylling. Dryss gjerne på med litt ristede sesamfrø eller peanøtter om ønskelig. Da er det bare å nyte 🙂

TIPS

 • Du kan fint bruke samme saus til svin, biff eller tofu. Sistnevnte kan du sløyfe østersausen til.
 • Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee. Du kan fint også bruke andre milde soyasauser.
 • Kylling lårfilet eller overlår anbefales da kjøttet holder jeg saftig og god. Ønsker du kyllingbryst, går det også fint.

Ønsker dere en riktig fin mandag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Dette skal definitivt prøves! ? Vurderer det som en del av nyttårsmiddagen. Har du forslag til asiatiske retter; forrett og dessert – som kan passe til? ☺️

  • Så hyggelig, tusen takk 😀 Til forrett tenker jeg f.eks. en enkel og frisk sashimi salat der du forbeder alt på forhånd, men ikke tilsetter sausen før rett før servering. Ønsker du litt mer fancy, kan du servere rekechips til som her 😀 Ellers så elsker vi edamame her hjemme og de blir alltid godt mottatt. Til dessert kan du gjerne ta en titt på arkivet her, etter hvor mye tid du har. Mochi brownies, mochi ice cream, leche flan eller frityrstekte bananer er alltid yummy <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*