Peking Suppe

Eller «Hot and sour soup», som den er mest kjent for, er en smaksrik kinesisk suppe som lenge har vært på ønskelisten hos flere av dere. Endelig har jeg fått laget denne, og skrevet ned en oppskrift basert på de ulike variantene jeg har fått servert denne herligheten. Det viktigste er å smake til, til du er helt fornøyd, da ingen av oss har fått servert akkurat den samme versjonen 🙂

Jeg foretrekker min uten kjøtt, eller strimler av svinekoteletter eller andre kjøttkilder som denne ofte lages med. For meg gir den faste tofuen og andre grønnsaker nok tekstur og smak i suppen. Men her er det bare å tilpasse slik du måtte ønske, som jeg også har skrevet tips om nederst i denne oppskriften. Det beste av alt er at denne tar deg under 30 min å lage, og helt perfekt nå i det kjølige været og den travle tiden før jul.

Ingredienser for 4-6 porsjoner

  • 250 firm/fast tofu i strimler

  • 150 g bambusskudd i strimler

  • 6 tørket shitake sopp (eller ferske andre aroma sopp)

  • 1 gulrot i tynne strimler

  • 2 sammenpisket egg

  • 1,3 l vann

  • 1 ts revet ingefær

  • Koriander eller vårløk til servering

  • Å TYKNE
  • 4 ss maisenna

  • 3 ss vann

  • SAUS
  • 3 ss black vinegar (les tips)

  • 2 ss light soyasaus

  • 1 ss asiatisk kylling puljong

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

  1. Legg shitake sopp i en stor bolle og hell over kokende vann så det dekker soppen. Legg et lokk eller fat over og la soppen trekke i ca. 20 minutter. I mellomtiden kan du forberede alle grønnsakene og blande sammen sausen. Når soppen er ferdig, kan du skylle i kaldt vann, klemme ut vannet og kutte i tynne skiver. Bruker du fersk sopp, hopper du over dette trinnet og tilsetter soppen i neste trinn.
  2.  Kok opp vann på medium høy varme og tilsett shitakesoppen, gulrøtter, bambus og ingefær når vannet koker. Gi det et oppkok og la det kokes i ca. 3 minutter til. Tilsett tofu og vendes forsiktig slik at de holder formen.
  3. Skru opp varmen til høy, og bland sammen maisenna og vann i en bolle. Tilsett halvparten av blandingen når suppen begynner koker igjen. Deretter tilsetter du litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Her hjemme bruker vi opp hele blandingen.
  4. Tilsett sausen og la suppen koke i ca. 3 min til på høy varme. Hell sammenpisket egg i en tynn stråle rundt i kjelen. Vent 30 sekunder før du rører. Smak til, og da er suppen klar og kan toppes med litt koriander eller hakket vårløk ved servering.

Var ikke dette enklere enn du trodde? Jeg var i hvertfall overrasket hvor rask jeg kunne lage en av mine favoritt supper selv 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker kinesisk black vinegar fra merket Chinkiang, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne anbefales for å gi den mørke farge og dype, skarpe smaken. Får du ikke tak i den, kan du smake til med vanlig hvit eddik.
  • Light og Dark soyasaus er fra merket Lee Kum Kee.
  • Ønsker du kjøtt anbefales det svinekoteletter eller kyllingbryst i tynne strimler, som du tilsetter i trinn 2. Ønsker du vegetar versjon, kan du sløyfe egg og smake til med grønnsaks buljong pulver i stedet for kylling.
  • Bambusskudd i strimler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint også bruke skivet bambusskudd og dele i tynne strimler.
  • Tørket shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Har fått servert denne suppen med kylling i, vet du om dette er vanlig eller er det svinekjøtt som er det «riktige» å bruke her.

    • Heisann, kyllingbryst går også helt fint an å bruke her og jeg har også fått servert det før. Som jeg har skrevet nederst i tips velger du bare proteinet selv 🙂

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*