Mochi Donuts Med Sjokolade

Vi har et stort hjerte for donuts her hjemme, og denne herlige japanske varianten topper favoritten 🙂 Er du glad i mochi og donuts, er jeg sikker på at disse vil falle i smak. Mochi donuts er sprø på utsiden og er luftige og mochi aktig på innsiden. Som vil si at de er sticky, myke og chewy.

Ingredienser til 7 donuts

 • MOCHI DEIG
 • 50 g glutinous rice flour

 • 4 ss H-melk

 • MELBLANDING
 • 300 g glutinous rice flour

 • 75 g sukker

 • 50 g smelter smør

 • 1,5 dl H-melk

 • 1 egg

 • 1,5 ts bakepulver

 • 1 ts vaniljesukker

 • SJOKOLADE GLAZE
 • 200 g smeltet sjokolade (eller halvparten i melk og hvit)

 • ANNET
 • Bakepapir

 • Olje til frityrsteking

FREMGANGMÅTE:

For step-by-step bilder kan du se her – eneste forskjellen er at jeg lagde større donuts med 7 boller i hver.

 1. Start med “mochi deigen” med å røre sammen 50 g glutinous rice flour sammen med 4 ss melk i en bolle. Dekk med plastfolie og sett bollen inni mikrobølgeovnen i ca. 40-45 sekunder på 600 watt. Rør om og sett inn i mikroen i ca. 15-20 sek til, til deigen blir gjennomsiktig. Bland godt opp med en skje eller slikkepott og la deigen avkjøles i minst 5 minutter. Deretter blander du alle ingrediensene til “melblandingen” i en annen bolle. Miks på lav hastighet til du får en smuldrete blanding.
 2. Tilsett “første deigen” vi nettopp lagde og bruk en kjøkkenmaskin med elte-krok til å elte deigen sammen. Når du ser at “mochi deigen” begynner å fordele seg utover, kan du øke hastigheten litt til den er helt blandet inn med melblandingen og formet seg til en samlet og fin deig. Deigen skal fremdeles være litt sticky.
 3. Strø et tynt lag med glutinous rice flour på kjøkkenbenken og form 56 like store boller av deigen; du kan f.eks. bruke en 1/2 målespiseskje for å få like store boller. Husk å ikke ha for mye mel på håndflatene når du former bollene, da vil de ikke sette seg fast i hverandre når du forme ringer. Du kan fint lage som vanlige donuts slik som denne.
 4. Klipp opp 7 firkanter av bakepapir og plasser 8 boller sammen til en ring. Pass godt på at kantene er godt klistret sammen, ellers vil de falle fra hverandre under stekingen. Om du føler at bollene har fått for mye mel på seg, kan du ta litt vann på der endene møtes eller rulle bollene mellom håndflatene en gang til slik at deigen blir klissete.

STEKING:

 1. Varm en del olje til frityrsteking på medium til medium høy varme, på ca. 190-200 grader. Oljen bør være nok til å dekke donutsen, og du kan enten bruke en stor stekepanne og steke 2-3 stk av gangen, eller bruke en mindre kjele og steke en og en av gangen. Merk at de vil heve litt under stekingen.
 2. Løft opp donutsene med bakepapiret og legg de oppi oljen. Etter ca. 30-45 sekunder, snur du om donutsene med bakepapiret. Bruk gjerne en stekespade eller hullsleiv. Stekes i ca. 5-7 minutter, til du blir jevne og gyllenbrune, og snu ca. hver 30.sekund.
 3. La donutsene avkjøles helt på rist før du smelter sjokolade eller hvitsjokolde, og dipper donutsene oppi. Pynt gjerne donutsene slik du ønsker. Sjokoladen gir en herlig knekk til donutsene. Dersom du ønsker en mykere glasur eller ikke er glad i sjokolade, anbefales det vanlig melis som denne.

Spiser du ikke opp alle ila. dagen, kan de varmes i mikroen i ca. 5-10 sekunder. Da smaker de nystekte igjen 🙂

TIPS:

 • Glutinous rice flour kjøpes fra asiatiske matbutikker og er det som må brukes i denne oppskriften. Merk at pakker som kun står rice flour/rismel på er ikke det samme, og gir ikke samme smak eller konsistens. Glutinous rice flour pleier å være i grønne pakker (jeg bruker fra merket “Cock brand marque deposee”). Mochi flour eller sweet rice flour kan også brukes.
 • Dersom du bruker lett melk eller andre typer, er det greit å passe på tiden i mikroen og se om du trenger noen sekunder ekstra.

Ha en herlig lørdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*