Leche Flan

Den filippinske versjonen av karamellpudding som bare må smakes på 🙂 Ikke bare er den enklere og raskere å lage, men den søte kondensert melken bidrar til en utrolig rund smak med ekstra rik og kremet konsistens. Hoved forskjellen på denne og vanlig karamellpudding er nemlig at kondensert melken erstatter sukkeret. Leche flan kommer også oftest også i små ovale former som blir dampet. I denne oppskriften har jeg tilpasset slik at du enkelt kan bruke brødform og stekes i ovnen 🙂

Ingredienser 1 karamellpudding

 • 8 eggeplommer (str L)

 • 300 ml h-melk

 • 200 g søt kondensert melk (2/3 av en boks)

 • 100 g sukker

 • 2 ss vann

 • 1 ts vanilje ekstrakt/essens

 • TILBEHEØR
 • Friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær

FREMGANGMSÅTE:

 1. Start med å forvarme ovnen på 160 grader over og under varme.
 2. Varm sukker og vann i en kjele på medium høy varme. Ikke rør oppi kjelen, men vende blandingen rund til sukkeret er smeltet og gyllenbrun. Her kan du tilpasse selv etter hvor mørk du foretrekker karamellen. Pass godt på slik at den ikke brenner.
 3. Hell karamellen oppi brødformer og vend forløpende slik at den legger seg over hele bunnen og gjerne litt på kantene. La karamellen avkjøle seg og stivne i formen.
 4. Bruk gjerne en slikkepott for å unngå mye luftbobler når du skal lage puddingen. Rør sammen eggeplommene i en bolle. Tilsett kondensert melk og vanilje ekstrakt, og rør til akkurat blandet. Tilsett helt til slutt melken og rør sammen en siste gang til godt blandet.
 5. Hell røren gjennom en sil over brødformen over karamellen. Legg brødformen (jeg bruker 11×25) midt i en dyp stekebrett/form, fyll opp lunkent vann til at den rekker opp halve ytre kanten av brødformen. Stekes midt i ovnen i ca. 1 time og 10/15 minutter etter størrelsen på formen din. Test med å stikke en stekepinne inn for å sjekke om den er ferdig. Den skal komme ut nesten helt tørr.
 6. La karamellpuddingen avkjøles helt før du dekker formen med folie og legger den kald i kjøleskapet i minst 2 timer eller til dagen etter før servering. Gå langs kanten av formen med en kniv, legg et fat over formen og snu den oppned slik at karamellpuddingen sklir ned på fatet.

Vi elsker å servere denne med friske bær som passer perfekt med den rike og fyldige smaken 🙂

TIPS:

 • Søt kondensert melk er tykk og søtere enn vikingmelk. Sjekk at du får tak i riktig type. Den kan både kjøpes fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare.
 • Eggehvitene du har til overs, er perfekte til å lage f.eks. pavlova eller chiffon cake 🙂

Ha en riktig fin lørdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*