Nå er det bare 2 dager igjen dere 🙂 I dag deler jeg derfor denne enkle, raske og helt magiske japanske kaken for deg som har lyst på noe søtt i juleferien.
Jeg husker fortsatt hvor stas det var da min japanske rullekake fikk plass i Godt Magasinet 🙂 I etterkant har jeg laget mange herlige versjoner med den samme luftige bunnen kombinert med andre friske fyll. I dag deler jeg en ny versjon som virkelig ble en stor hit hos oss, og blir garantert laget igjen til jul. Himmelsk fluffy, lett og myk sjokoladebunn med pisket krem og friske jordbær! En trio som er helt uimotståelig.
Ingredienser til en rullekake i langpanne
- BUNN
5 eggeplommer
100 g sukker
50 ml melk
50 ml nøytral olje
100 g hvetemel
25 g bakekakao
10 g maisenna
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
- MARENGS TIL BUNN
5 eggehviter
1/4 ts cream of tartar (les tips)
75 g sukker
- FYLL
300 ml kremfløte
1,5 ss sukker
1 ts vanilje sukker
200 g jordbær i terninger eller så mye du ønsker
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Forvarm ovnen på 175 gram over og under varme. Dekk med bakepapir over en stor langpanne på ca. 38×35 cm eller ligende mål går fint.
- Visk eggeplommer på medium hastighet med 1 ss sukker av gangen til du får en lys og tykk eggedosis. Det vil ta ca. 5-6 minutter. Tilsett melk og olje, og visk på lav til alt akkurat er blandet inn.
- Bland sammen de resterende tørre ingrediensene i en bolle, og sikt det inn i blandingen. Miks på lav hastighet til alt akkurat godt blandet.
- For marengsen, visker du først eggehvitene på lav hastighet i ca. 30 sekunder til det skummer. Tilsett cream of tartar og visk i 30 sekunder til, før du tilsetter 1 ss av sukkeret av gangen og pisker frem til marengsen akkurat er stiv nok til å løfte bollen oppned.
- Vend 1/3 av marengsen forsiktig inn i røren av gangen helt frem til den er akkurat godt blandet sammen. Hell røren over langpannen. Smør alt jevnt ut og bank formen ned i benken et par ganger. Stekes midt i ovnen i ca. 13-15 minutter. Sjekk at den er ferdig med en tannpirker. Den skal komme ut helt tørr.
RULLE:
- Ta ut bunnen legg et kjøkkenhåndkle over. Plasser et rist over håndkle, ta tak i både langpannen og ristet, og snu kaken oppned. Ta av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret. La bunnen avkjøles helt.
- I mellomtiden kutter du opp jordbær og pisker krem med sukker og vaniljesukker til stiv.
- Jeg foretrekker å snu bunnen oppned en gang til, slik kremen blir lagt på den glatte siden – her velger du selv. Når bunnen er avkjølt, fordeler du kremen jevnt over og topp med jordbær over kremen. Rull bunnen moderat stramt og fin, den lengste veien fremover. Pakk den inn med plastfolie eller bakepapir og settes kald i kjøkeskapet i minst 45 min før servering.
Denne herlige kaken varer opptil tre dager i kjøleskapet, men jeg er sikker på at den blir spist opp før det 🙂
TIPS:
- Cream of tartar er til å stabilisere eggehvite, og kan kjøpes fra blant annet apoteket eller diverse kjøkkenbutikker. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med ca. 1/2 ts fersk sitron saft.
- Ønsker du mer sjokoladesmak og mindre krem, kan du også regulere mengdene til 2 dl kremfløte med 1 ss sukker.
Med denne oppskriften, ønsker jeg alle dere en riktig gledelig jul med nære og kjære,
Klem oss fra Alt Asiatisk