Fruktterte Med Ostekrem

Lyst til å lage denne lekre, friske og fargerike fruktterten til nyttårsaften? Ikke bare er den fin å se på, men smakene av den sprøe bunnen, deilig og kremete ostekremen, sammen med friske frukt, bidrar til en perfekt avslutning på året. Terter kan virke komplisert for mange, men jeg kan love at denne er mye enklere å lage enn det du kanskje tror 🙂

Her kan du fylle med andre bær og frukt slik du måtte ønske. Jeg har valgt å toppe denne med grapefrukt og appelsin, slik som den beste fruktterten vi fikk på en koreansk bakeri for noen år tilbake. For å få til de gode smakene, har jeg hentet inspirasjon fra “Sweet The Mi”, og gjort om noen justeringer og tilpasset terten slik som jeg husket den 🙂

Ingredients

 • BUNN
 • 2 eggeplommer (romtemperert)

 • 175 g mel

 • 100 g mykt romtemperert smør

 • 50 g melissukker

 • 30 g mandelmel

 • 1/4 ts salt

 • KREMOST
 • 2 dl kremfløte

 • 250 g kremost (gjerne den med ananas og mandarin smak for ekstra frukt smak)

 • 50 g sukker

 • 1-2 ts saft av sitron (om ønskelig)

 • 1 ts vanilje sukker

 • TOPPING
 • 2 grapefrukt

 • 1 appelsin

 • 1-2 ss søt kondensert melk

 • Knuste pistasjnøtter (om ønskelig)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å vispe romtemperert smør rundt i en bolle med en ballongvisp i ca. 1 minutter slik at det blir jevnt og mykt. Deretter sikter du inn melis og blander til du får en jevn blanding. Tilsett eggeplomme og salt, og blander alle ingrediensene godt sammen.
 2. Helt til slutt tilsetter du mandelmel og sikter inn melet. Bruk en slikkepott eller tresleiv og vend alle ingrediensene godt sammen. Du vil først få en ganske tørr og smuldrende deig, men vær tålmodig og press deigen godt sammen til en deig. Pakk deigen i en pose, klem den litt flat (ca. 4 cm) og legg den i kjøleskapet i 1 time.
 3. I mellomtiden kan du segmentere grapefrukt og appelsin. Du kan også lage ostekremen ved å piske kremost i ca. 1 minutt på medium hastighet i en bolle. Deretter tilsetter du kremføte (les tips), sukker, vaniljesukker og gjerne litt sitronsaft for ekstra frisk smak. Kremen skal piskes til den akkurat er fast/stiv nok til at du kan lage en strek og dele kremen i to i bollen, uten at den faller tilbake. Avkjøles i kjøleskapet.
 4. Etter 1 time tar du ut deigen og skrur ovnen på 175 grader på over og undervarme. Strø litt mel på benken og kjevler deigen ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Fordel deigen i en stor terteform på ca. 28 cm i diameter (flere små går også fint). Press og fordel deigen ekstra godt inntil kantene og bruk en gaffel til å stikke hull jevnt over i hele deigen, slik at du ikke får en ujevn deig under steketiden. Stekes midt i ovnen i ca. 23-25 minutter.
 5. Avkjøles bunnen helt på rist. Deretter tar du den forsiktig ut av formen og smører på ostekremen. Topp med grapefrukt, appelsin og gjerne litt ristede pistasjenøtter for en fin kontrast om ønskelig.
 6. Den koreanske terten vi spiste hadde i tillegg litt kondensert melk på toppen for en nydelig søt smak, da grapefrukt kan være litt bitre, så dryss gjerne på med litt om du ønsker.

Ta en titt på andre nyttårs-desserter her 🙂

TIPS:

 • Denne terten holder seg opptil to dager i kjøleskapet, og kan dermed fint lages kvelden før. Du kan også f.eks. lage bunnen og steke den kvelden før, også vente med å fylle til rett før servering.
 • Ønsker du ekstra syre, er pasjonsfrukt også super god oppå.

Med denne ønsker jeg dere alle et riktig godt nyttår, og tusen hjertelig takk for at dere har fulgt med opp enda et år til 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*