Thai Rød Curry Med Biff

Det aller best med curry for meg, er den tykke og smaksrike sausen som smaker helt nydelig sammen med kokt ris. Det nest beste må være at det tar så kort tid å lage denne. På kun 20 minutter får du altså denne herligheten med biff, blomkål, sopp og andre nydelige ingredienser. Perfekt kosemat på en kald høstdag 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 350 g entrecôte

  • 400 ml kokosmelk

  • 200 ml vann

  • 2 ss thai red curry paste

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 4 kaffir lime blader

  • 3 sjampingjong på 150 g i skiver

  • 1 blomkål i buketter på ca. 350 g

  • 1 spisspaprika/paprika i skiver

  • 1 bunte thai basillikum

  • TILBEHØR
  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE: 

  1. Del opp biffen i ca. 2×2 cm store terninger og forbered resten av grønnsakene.
  2. Varm opp olje i en kjele på medium høy varme, tilsett curry paste og freses i ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og rør godt til en jevn blanding. Når den begynner å koke tilsetter du biffen og rør i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett vann, kaffir lime blader, blomkål og alle smakstilsetningene. La det koke i noen minutter til før du har oppi de resterende grønnsakene, bortsett fra thai basilikum oppi curryen. Bland godt og la det koke i ca. 5 minutter til.
  4. Helt til slutt vender du inn thai basilikum, smak til, så er denne varme curryen klar til å serveres med ris. 

Da er denne aromatiske, varme og deilig bollen klar for søndagsmiddagen 🙂

TIPS:

  • Du kan fint lage denne vegansk med tofu og soyasaus i stedet for biff og fiskesaus. Soyasaus kan også brukes i stedet for fiskesaus dersom du foretrekker det i denne oppskriften.
  • Red curry paste er fra merket Aroy-D og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker sammen med kaffir lime blader og thai basillikum.
  • Du kan også lage denne med kylling som denne oppskriften.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*