Tempura Maki Med Scampi

Annonse – Saitaku

Har du også lyst til å prøve deg på hjemmelaget sushi? I dag deler jeg en av våre store sushi-favoritter, nemlig den populære tempura maki med crispy scampi. Med produkter fra Saitaku, kan du enkelt lage både sushi ris, eddik blanding til risen og tempura miksen med gode smaker. La oss lage disse herlige maki rullene i dag.

ingredienser til 3 ruller

 • SUSHI RIS
 • 350 ml vann

 • 250 g Saitaku ukokt sushi ris

 • 5 ss Saitaku sushi riseddik

 • 1 ts salt

 • 1 ts sukker

 • TEMPURA SCAMPI
 • 8 scampi skrellet med hale på

 • 75 g Saitaku tempura mix

 • 75 ml iskaldt vann

 • Saitaku Panko

 • ANNET
 • 2 Saitaku nori ark delt i halve

 • Saitaku ristede sesamfrø

 • 1/2 avokado i 8 skiver

 • Saitaku soyasaus, ingefær og wasabi

 • Saitaku bambus matte

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Du finner alltid disse ingrediensene på oluf.no her!


SUSHI RIS: Start med å koke sushirisen til fire maki ruller som anvist på pakken;

 1. Rens risen til vannet blir klart. Sil ut alt vannet og legg risen over i en kjele. Tilsett vann og skru på medium høy varme. La det få et ordentlig oppkok.
 2. Sett på lokk og senk varmen ned til lav. La det trekke i ca. 10 minutter. Løft opp lokket for en rask sjekk om det er tomt for vann. Legg på lokket igjen og kokes litt til om den ikke er. Er den helt tom for varm, legger du på lokket igjen, slår av varmen og lar risen stå ca. 13-15 min til. La risen bli helt ferdig kokt uten å løfte opp lokket underveis.
 3. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt medium varme til sukkeret løser seg opp. Avkjøl blandingen. 
 4. Når risen er ferdig kokt, vender du eddik blandingen forsiktig inn med en slikkepott eller risskje, slik at du ikke moser riskornet. Sett på lokket og la risen avkjøles mens du forbereder tempura scampi.

TEMPURA SCAMPI:

 1. Her bruker jeg bare halve pakken av Saitaku tempura mix, da det holder nok til 8 scampi. Bland 75 g tempura mix sammen med 75 ml iskaldt vann, og rør rask slik at du får en jevn røre. Den vil virke litt tykk i starten, men fortsett å rør til den blir jevn og fin.
 2. Les hvordan du kan få rette scampi her! Varm opp minst 5 cm høy olje i enten en stekepanne eller en mindre kjele. Sjekk om oljen er klar ved å dryppe litt av panko oppi. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å fritere, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.
 3. Ha panko oppi et fat. Ta tak i halen på scampiene og dypp en av gangen oppi røren.
 4. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko og ruller rundt slik at de fester seg.
 5. Legg de forsiktig ned i oljen og frityrstekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

HVORDAN RULLER VI?

 1. Rull bambus matten med folie for å hindre at risen klistrer seg i matten. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/4 av risen på arket. Spre risen godt ut over hele norien uten at du moser riskornet.
 2. Strø et jevn lag med ristede sesamfrø, enten bare hvite, sorte eller en blanding av begge.
 3. Snu om på arket og legg på to skiver avokado og to tempura scampi med halene ut på begge sidene.
 4. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 

Til slutt kan du dele makien opp i 6-8 like store biter med en skarp kniv. Makien vil miste formen noe, så legg deretter matten over rullen igjen for å forme den igjen. Serveres gjerne med soyasaus, ingefær og wasabi om ønskelig.

TIPS:

 • Du finner alle produktene jeg har brukt fra Saitaku både i de fleste dagligvareforretninger og deres nettbutikk, her 🙂

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*