Tempura Kylling

Annonse – Saitaku

Crispy tempura kylling som er super sprø på utsiden og bare helt nydelig saftig på innsiden? Ja takk, sier jeg bare 🙂 Å lage tempura er mye enklere og raskere enn det mange tror. Her bruker jeg tempura mixen fra Saitaku, der du kun trenger å tilsette vann. Sammen med marinert kylling og sprø panko, får du et fullverdig måltid som passer godt til både store og små.

Saitaku er en autentiske serie av produkter, som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Du finner Saitaku i de fleste dagligvareforretninger og kan også bestille via Oluf Lorentzens nettbutikk.

INGREDIENSER FOR 4-6 PORSJONER

 • KYLLING MARINADE
 • 600 g kylling lårfilet

 • 1 ss Saitaku soyasaus

 • 1 fed finhakket hvitløk

 • 1/4 ts revet ingefær

 • 1/4 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • PANERING
 • 1 pk Saitaku Tempura mix

 • 150 ml iskaldt vann

 • Saitaku panko

 • Frityrolje/ rapsolje

 • TILLEGG – les serverings tips under
 • Saitaku ris

 • Hodekål/andre grønnsaker og sitron

 • Saitaku sesamfrø (til sesamdressing)

 • Soyasaus til dipp eller sweet chili saus

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Del hvert lårfilet på langs slik at du får lange og fine biter på ca. 2 cm i tykkelse. Marineres i ca. 10-15 minutter. Når tiden nærmer seg, varmer du opp minst 5 cm høy olje til frityrsteking på medium høy varme.
 2. Bland deretter sammen en pose Saitaku tempura mix med 150 ml iskaldt vann som anvist på pakken. Når oljen er varm (dette sjekker du ved å legge litt røre eller panko i oljen; flyter den fortløpende opp, er oljen klar) legger du den marinerte kyllingen oppi røren.
 3. Forbered en tallerken med med panko. Løft et og et stykke kjøtt av røren og dekk med panko før du legger de oppi oljen. Stek gjerne i flere omganger slik at du har god plass i pannen og temperaturen ikke dropper.
 4. Frityrstekes i ca. 5-7 minutter, eller til sprø og gyllenbrune. Merk at den varme oljen i begynnelsen kan gjøre at de første bruner fortere, enn de neste rundene med steking.

Serverings alternativer: Dersom du ønsker å servere med hodekål, anbefales det å lage denne gode sesamdressingen til. Kutt hodekål i tynne strimler, legges i iskaldt vann i minst 10 minutter før du siler ut til avrenning. Ellers kan du fint servere med kokt ris, eller en blanding av begge 🙂 Klem gjerne litt sitronsaft over, og dippes i soyasaus eller sweet chili saus.

TIPS:

 • Jeg foretrekker lårfilet for en saftig smak. Du kan fint også bruke kylling filet om ønskelig.
 • Porsjonene varierer etter om du skal servere med ris eller uten.

Håper du vil teste,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*