Katsu Curry

Japansk curry må være bland mine favoritt curryer. Den tykke, rike og runde sausen er definisjonen på god kosemat for meg. I dag serverer jeg med en annen japansk favoritt, som er Tonkatsu; frityrstekte koteletter. Dette er en klassisk kombo du ofte finner på curry restauranter i Japan, og noe vi ofte har cravings for her hjemme 🙂

Ingredients

 • CURRY
 • 8 dl vann

 • 3 poteter

 • 2 gulrøtter

 • 1 hakket løk

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 2 ss olje til steking

 • 1/2 pakke Vermont Curry Medium(6 terninger) – les tips

 • TILBEHØR
 • Tonkatsu – bruk hele oppskriften

 • Kokt ris

 • Fukujinzuke; japansk rød syltet reddik til curry (om ønskelig)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Fres løk og hvitløk med 2 ss olje på medium høy varme til du får en gyllen farge.
 2. Ha oppi poteter (deler hver potet i ca. 6-8 like store biter) og gulrøtter (1 cm tykke skiver på skrå) og stekes i ca. 2 min.
 3. Tilsett vann og la blandingen få et oppkok. Sett på lokk, senk varmen til medium og la det koke i ca. 10 min til grønnsakene er myke.
 4. Tilsett deretter curry terningene og bland godt alt løser seg opp. Rør jevnlig i ca. 7-10 min til curryen blir tykk og god (eller lengre om du ønsker tykkere. Juster tykkelsen etter din egen preferanse).

KATSU:

Mens curryen koker på trinn nr.3, kan du starte å lage katsu etter denne oppskriften. Jeg delte hver kotelett i to, for å få fire mindre stykker. Du kan fint beholde de store, og heller dele opp og fordele til fire porsjoner ved servering.

Når alle elementene er ferdige, deler du katsuene i mindre biter og serveres med ris og curryen over. Dersom du ønsker, er denne også helt nydelig med fukujinzuke – en japansk syltet reddik som ofte serveres med curry.

TIPS:

 • Vermont curry i medium styrke er favoritten her hjemme, da den har en veldig fyldig, søt og herlig smak. Dersom du ikke finner denne på din nærmeste asiatiske matbutikk, kan Golden Curry også anbefales. Merk at den har en sterkere curry smak, og er derfor ikke like søt. Velg styrken etter din egen preferanse.
 • Katsu kan også lages med svinekoteletter, kyllingbryst, kylling lårfilet eller tofu.
 • Fukujinzuke kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker i vakuumpakker.

Ha en fin fredag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*