Japansk Rullekake Med Klementiner

Har du begynt å planlegge julebaksten? Da anbefales det virkelig å legge inn denne 🙂 Denne lekre kaken er mye enklere og raskere å lage enn du tror. Ikke minst er smakene helt nydelige med kombinasjonen av den luftige bunnen og friske klementiner. Laget med den samme luftige bunnen som fikk plass på Godt magasinet i fjor, og like perfekt som helgekos dersom du ikke klarer å vente til jul 🙂

Ingredients

 • BUNN
 • 4 eggeplommer

 • 25 g sukker

 • 3 ss melk

 • 2 ss nøytral olje

 • 30 g hvetemel

 • 20 g maisenna

 • 1 ts vaniljesukker

 • MARENGS
 • 4 eggehviter

 • 75 g sukker

 • 1/2 ts cream of tartar (les tips)

 • FYLL
 • 1 dl kremfløte

 • 1 ts sukker

 • 1 ts vaniljesukker

 • 4 klementiner

FREMGANGMÅTE:

 1. Forvarm ovnen på 175 grader over og under varme. Visp sammen eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter melk og matolje, og visp til du ser luftbobler på toppen.
 2. Bland maisenna, mel og vaniljesukker ogi en bolle. Sikt dette inn i røren. Visp til du får en jevn og glatt røre. Sett til side mens du pisker eggehviter.
 3. Ha eggehviter i en bolle, og pisk til det begynner å skumme seg. Tilsett cream of tartar (les tips) og pisk i ca. 30 sekunder på lav hastighet. Deretter har du oppi 1/3 av sukkeret av gangen, og pisker på fortsatt lav hastighet til marengsen blir akkurat så stiv at den ikke renner ut når du snur bollen opp ned.
 4. Vend forsiktig inn 1/3 av marengsen i røren av gangen. Til du får en glatt og jevn røre. Smøres jevnt ut til en panne dekket med bakepapir, i størrelse ca. 23×33 cm. Stekes midt i ovnen i ca. 17-20 min.
  Alternativ: Jeg ønsket å lage en tykkere og mindre bunn, der endene akkurat møttes slik at klementinen ligger plassert i midten. Du kan fint bake denne i langpanne, som min tidligere oppskrift her. Da kan du kutte terninger av klementinene og toppe over kremen, slik som jeg gjorde med jordbær.
 5. I mellomtiden kan du piske krem med vaniljesukker og sukker, og skrelle klemtiner. Når du tar ut kaken fra ovnen, løfter du den ut av formen, fjerner bakepapiret og avkjøles helt på rist.
 6. Legg den avkjølte bunnen på et bakepapir med den brune siden opp. Vi skal rulle nedover den lengste siden. Smør på pisket krem og legg fire klementiner på den ene enden. Rull rullen godt sammen slik at klemetinene ligger pent i midten. Pakk den sammen med bakepapir eller plastfolie, og avkjøles i kjøleskapet i minst en time før den nytes.

Super stilig og gode smaker 🙂

TIPS: 

 • Cream of tartar er til å stabilisere eggehvite, og kan kjøpes fra blant annet apoteket eller diverse kjøkkenbutikker og nettsider. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med 1-2 ts sitron saft.
 • Du kan godt lage kaken kvelden før, også dele den opp rett før servering, da den holder seg god opptil 2 dager i kjøleskapet.
 • Kaken kan også fylles med andre frukt, som jordbær, kiwi, mango, bringebær, pasjonsfrukt osv. som denne.

Håper du vil teste,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*