Gyoza Med Spicy-dipp

For meg er det aller beste med gyoza at jeg kan sitte og knaske i en evighet uten å bli lei. Disse crispy, lette og smakfulle små dumplingsene er ordentlig hverdagskos, som ikke tar den lange tiden å lage om du f.eks. forbereder fyllet dagen før. Du kan fint også fryse de ned, så er det bare å steke opp i frossen tilstand, for en rask middag 🙂 I dag serverer jeg denne klassikeren sammen med en spicy og syrlig soyasaus som virkelig fremhever smakene.

Ingredienser for 22-24 stk

 • FYLL
 • 200 kjøttdeig av svin

 • 100 g finhakket hodekål

 • 1 hakket vårløk

 • 1 fedd hakket hvitløk

 • 1/2 ts revet ingefær

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss østerssaus

 • 2 ts sesamolje

 • 1 ts sukker

 • 1/4 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • TILBEHØR
 • Gyoza ark

 • 2 ss sesamolje

 • 1 ss olje til steking per runde

 • 1,5 dl vann til steking per runde

 • DIPP PER PORSJON
 • 1 ss soyasaus

 • 1/2 – 1 ss eddik eller riseddik 5%

 • 1-2 ts chili olje eller tørket chili

 • Hakket vårløk

 • Ristede sesamfrø (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:
For step-by-step bilder, sjekk min tidligere oppskrift her!

 1. Bland fyllet i en bolle og la det marinere i minst 30 minutter. Fyllet kan også lages dagen før og stå til marinering i kjøleskapet.
 2. Legg et gyoza-ark i håndflaten din eller på en tallerken. Legg en ½ ss fyll i midten av arket. Løft opp den delen av arket som ligger mot deg og brett små folder bortover mens du «limer» hver fold mot det bakerste arket. Du bretter altså kun det fremste arket, det bakerste skal hele tiden være rett. Du kan brette alt fra 4–10 folder på hver gyoza.
 3. Stek mellom 10-12 gyoza av gangen i en stekepanne med ca. 1 spiseskje olje på medium høy varme i noen få minutter, til bunnen blir gyllenbrun.
 4. Hell i 1–1,5 dl kokende vann i stekepannen. Vannet skal være 1 cm dypt. Legg på lokket, og stek på fortsatt medium høy varme i 6-7 minutter, til alt vannet er fordampet. Ikke ta av lokket underveis, da forsvinner dampen du bruker til å steke dem med.
 5. Ta av lokket, og løs bunnen til gyozaene forsiktig med spisepinne eller skje. Tilsett 1 ss sesamolje og vend pannen for å fordele oljen jevnt utover. Skru ned varmen til lav og legg på lokket igjen og stek i i 2–3 minutter til, til bunnen blir sprø.
 6. Gjenta prosessen med resten og serveres med enten kun soyasaus eller spicy dippen over.

Ta gjerne en titt på flere dumplings-favoritter her 🙂

TIPS

 • Disse kan nytes som de er, eller serveres sammen med ris, salat og stekte grønnsaker.
 • Ferdig brettede gyoza kan fryses opptil en måned i fryseren.

Håper disse faller i smak,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hei. Skal prøve meg på disse i morgen, gleder meg 😀 Kjøpte en pakke frossen gyoza-papir (ikke av happy belly), skal de tines før de skal fylles og brettes? Hvor tinte bør de være i så fall? Tusen takk for svar, elsker oppskriftene dine!

  • Heisann! Ja, de må tines for å kunne brettes. Du tiner de helt på kjøkkenbenken noen timer før eller i kjøleskapet kvelden før 🙂 Håper de smaker!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*