Bap Nuong Mo Hanh, som disse heter på vietnamesisk – er noe du ofte kan finne blant alle de spennende gate-rettene i Vietnam. Ønsker du å gi maisen ekstra smak, er denne virkelig den beste måten. Den aromatiske vårløksoljen gir deg den litt salte og fyldige smaken, som løfter og gjør hele smaksopplevelsen mer spennende 🙂 Super enkelt og perfekt som hverdags og helgesnacks!
Ingredienser til 4 mais
4 mais
75 g vårløk i ringer
3 ss raps eller nøytral olje
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
FREMGANGSMÅTE:
- Legg maisene på grillen og grilles til de får en fin farge slik du foretrekker. Bruker du mais i vakuumpakker, kan du fint også steke på pannen.
- I mellomtiden lager du vårløksolje ved å ha hakket vårløk, olje, salt og sukker i en bolle. Varm denne i mikrobølgeovnen i ca. 30 sek, blandes godt opp så er den klar. Alternativet er å varme opp olje på medium høy varme, og legge oppi vårløk, salt og sukker når oljen er varm og røre i 10-20 sekunder.
- Når maisen er ferdig stekt, pensler du et jevnt lag over hele maisen med kun oljen fra vårløksoljen. Snu en runde på de for å få en god aroma.
- Ta maisene ut fra grillen og tilsett vårløken jevn over maisene.



Super enkelt og godt 🙂
Ta gjerne en titt på flere vietnamesiske retter her!
Ha en super fin fredag og helg! Jeg deler forresten en super fin julekake i helgen, og håper du vil titte innom 🙂
Klem TuTu