Fortune Cookies

Ønsker du å lage spiselige julegaver til jul, eller bare ha noe godt i krukkene i juletiden? Da er fortune cookies med nydelige ordtak og vise ord, helt perfekt for den fine ventetiden 🙂 Disse super sprø og smakfulle kjeksene som man ofte får på kinesiske restauranter etter maten, er faktisk overraskende gøy og enkle å lage hjemme. Det beste med å lage disse selv, er at du kan fylle de med gåter, viser eller de tekstene du selv ønsker. Bli med å fylle kakeboksene med disse du også!

PS! Har du fått med deg min Jule-Giveaway? Sjekk hvordan du kan delta her 🙂

Ingredienser for ca. 18 stk

 • 100 g sukker

 • 75 g mel

 • 50 g smeltet smør

 • 2 eggehvite (str L)

 • 2 ss vann

 • 1 ss maisenna

 • 1 ts vaniljesukker (mandel essens eller andre smaker går også fint)

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å forbedere alle “fortune”-lappene du ønsker å ha i kjeksene. Du kan enkelt finne gode tekster ved å google, eller lag dine egne. Her har jeg valgt en god blanding av fine ordtak og julesang-tekster. Skriv for hånd eller på word og klipp lappene ut til 1-2×8 cm små lapper.

Deretter forvarmer du ovnen på 170 grader over og under varme. Visp sammen sukker og eggehvite med en ballongvisk til godt blandet. Tilsett vann, smeltet smør og rør sammen. Bland mel, maisenna, vaniljesukker og salt. Sikt det inn i røren og visk til akkurat blandet.

 1. Bruk en langpanne og dekk med en nonstick bake folie/matte (silikon bakematte går også). Vi lager kun TO cookies av gangen for å slippe at de stivner altfor fort. Fordel 1 ss (bruk gjerne måle-spiseskje for konkrete mål. 1 ss = 15 ml) til hver cookies på stekebrettet. Bruk en spiseskje for å smøre røren utover til en ca. 10 diameter stor sirkel. Stekes midt i ovnen i ca. 8-9 minutter. Merk at ulike ovner kan variere litt i steketiden. Det er derfor viktig å passe på de siste minuttene slik at de hverken blir under eller overstekt. Du vil oppnå en gyllenbrun skorpe rundt og den midterste delen skal ha en litt lysere farge, men likevel være akkurat ferdig stekt, for å oppnå den sprø knekken når de er avkjølt. Eksperimenter gjerne med de første for å finne riktig tid. Ferdigstekt kjeks skal ikke sette seg fast i glasset når vi former de i trinn nr. 3.
 2. Når kjeksene er ferdig stekte må vi være litt raske før de stivner 🙂 Ha et glass klart. Ta kjeksene ut fra ovnen og flipp de over til motsatt side med en stekespade. Legg inn en “fortune”-lapp i midten av kjeksene.
 3. Kjeksene er veldig varme, så bruk gjerne hansker for å slippe varmen. Klem kun kantene sammen til en halvsirkel. Hold i hver ende og brett de innover over et kanten på et glass for å forme dem.
 4. Legg kjeksene i et muffinsbrett eller små skåler slik at de holder formen og ikke slipper opp. La disse avkjøles helt før du oppbevarer de i en lufttett krukke. Kjempefine å ha under juletiden eller som spiselige julegaver 🙂 Holder seg gode og sprø i minst 2 uker i lufttett krukke (gjerne i litt kjølig rom).

Ønsker du å pynte disse med sjokoladetrekk og julepynt, kan du sjekke hvordan jeg har gjort det her 🙂

TIPS:

 • Non stick bakebrett eller silikon bakematte kan kjøpes på diverse kjøkken butikker. Dette anbefales å bruke, da bakepapir ikke er optimal.
 • Oppbevar gjerne disse i et litt kjølig rom uten varme, da varmen og luftfuktighet kan påvirke det sprøe laget.

Håper du vil teste,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*