Fargerike Sommerruller Med Sesamsaus

Hva med å starte uken med disse lekre sommerrullene? Her hjemme spiser vi sommerruller året rundt, spesialt når vi har lyst på noe godt, rask og enkelt. Det beste med disse er at de er veganske, og derfor fylt med grønnsaker og frukt som vi hadde liggende i kjøleskapet – og er helt perfekt måte å bruke opp reste-grønnsaker på, før du handler inn til en ny uke 🙂 Sammen med den friske og nøtte-aktige sesamdressingen, er hver eneste bit en god blanding av herlige teksturer og smaker.

Ingredienser for 8-12 sommerruller

  • 8-12 rispapir

  • 200 g firm tofu

  • 150 g tørket risnuddler

  • 150 g rødkål i tynne skiver

  • 1 mango i lange biter

  • 1 gulrot i strimler

  • ½ agurk i lange biter

  • Salat

  • Sprøstekt løk

  • SESAMDRESSING
  • 6 ss majones/vegansk majones

  • 3 ss kvernet ristetede sesamfrø

  • 2 ss vann

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss eddik 5%

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker eller annen søtning

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å koke risnudler etter det som er anvist på pakken. Skyld godt med kaldt vann over på et dørslag til avrenning. Jeg liker å koke min kvelden før eller flere timer i forveien slik at det ikke lenger er vann oppi.
  2. Deretter kan du bruke en kverner eller blender til å kverne sesamfrø. Bland sammen alle ingrediensene til sausen settes kald i kjøleskapet.
  3. Med tofu kan du kutte opp i ca. 1×1 cm tykke strimler, og stekes lett på hver side for en lett stekeskorpe. Du kan også sprøsteke de på alle fire sider om ønskkelig. Forbered resten av grønnsakene.
  4. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene.
  5. Legg på salat, deretter litt av alle ingrediensene fint ved siden av og oppå hverandre. Jeg har laget ganske store ruller, men du kan også lage mindre. Løft opp rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang. Brett inn kantene på begge sider.
  6. Ta ordentlig godt tak i sommerrullen, og rull hele veien over. Jo strammere, jo bedre. Serveres med den creamy sesamsausen. Her har jeg laget 8 store og fyldige sommerruller, men du kan fint lage flere små 🙂

TIPS:

  • Denne sesamdressingen har en god balanse mellom det søte, nøtte aktige og syrlige, som går perfekt til alle de friske grønnsakene. Du kan også fint servere med min peanøttsausene mine her.
  • Rispapir kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare.
  • Kjøper du vanlig sesamfrø, kan du riste de på pannen før de kvernes. Ristede sesamfrø kan også kjøpes på vanlig dagligvare.
  • Det er kun kreativiteten som setter grenser her, så fyll gjerne sommerrullene med grønnsakene, frukt og proteinene du ønsker.

Ha en fin mandag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*