En ny, enklere og raskere versjon av min tidligere pad thai. Denne lager vi ofte når vi har cravings på pad thai, men ønsker at det skal gå rask. Du kan fint bytte eller ha oppi flere proteiner eller andre grønnsaker.
Ingredienser til 2 porsjoner
200 g Pad thai nudler/rice noodle sticks
200 g tofu (fast) i terninger
3 asiatiske vårløk eller andre grønnsaker
Peanøtter
Lime
Olje til steking
- SAUS
100 g palmesukker
1 dl vann
4 ss tamarind paste
3 ss soyasaus
2 ss peanøttsmør
1 hakket sjalottløk
1 fed hakket hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Start med å bløte pad thai nudler i varmt vann i ca. 5-6 minutter til den blir al dente. Deretter lager du sausen ved å varme opp vann og sukker på medium høy. Senk varmen til medium, tilsett resten av det som skal til sausen og la det putre i ca. 5 min.
- Stek tofu sammen med olje slik at de blir sprøstekte på medium høy varme, eller lettstekte om du foretrekker det.
- Ha oppi nudler og bland godt i noen minutter slik at den blir varm.
- Tilsett sausen og blande godt i ca. 2-3 minutt, slik at den trekker seg inn i nudlene.
- Til slutt har du oppi vårløk og blander i ca. 1 min til.
Dryss gjerne på med litt peanøtter og kvise litt lime over nudlene ved servering 🙂
Sjekk min original pad thai her.
TIPS:
- Tamarind saus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, sammen med pad thai nudler.
Håper denne faller i smak,
Klem TuTu