Ser du etter en super enkel 15 minutters oppskrift, fylt med herlige smaker som passer perfekt for travle hverdager? Da er denne midt i blinken. Her får du fisk, grønnsaker og en nydelig saus sammen med ris eller nudler 🙂
Ingredienser for 2 porsjoner
400 g laks
2 fed hakket hvitløk
1 hakket chili med/uten frø
2 ss soyasaus
2 ss varmt vann
1 ss brunt sukker
1 ss oystersaus
1 ts edik (5%)
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- TILBEHØR
Ris for to porsjoner
Ønsket mengde bok choy eller andre grønnsaker
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å dele bok choy i fire. Her kan du velge å dampe, koke eller steke- Det tok meg ca. 7 minutter å dampe disse.
- Deretter blander du sammen soyasaus, varmt vann, brunt sukker, oystersaus, eddik og sesamolje i en bolle, til sukkeret er oppløst.
- Deretter kan du peppre laksen på begge sider. Varm opp til olje på medium høy varme og legg laksen på pannen. Vi foretrekker laksen litt rosa i midten, og steker den kun på ca. 30 sekunder på hver side. Du kan steke den mer om du ønsker det. Legg laksen over på en tallerken.
- Tilsett hakket hvitløk og chili, senk varmen ned til lav og tilsett sausen når hvitløken er blitt gyllenbrun. La sausen putre i ca. 1 minutt.
- Legg laksen tilbake i stekepannen, og bruk en skje til å dekke laksen med saus. Dekk med lokk i 1 minutt. Snu deretter laksen, hell mer saus over og la sausen trekke i ca. 30 sekunder til uten lokk. Husk at du kan justere steketiden selv etter hvor mye stekt du foretrekker å spise laksen.
Da er det bare å servere denne smakfulle retten med ris og bok choy 🙂
TIPS:
- Du kan også bruke vanlig sukker eller honning i stedet for brunt sukker i sausen.
- Bok choy kan kjøpes fra diverse matbutiker og asiatiske matbutikker. Du kan også bruke andre grønnsaker til denne oppskriften.
- Du kan også lage denne non-spicy som i oppskriften her.
Ha en fin dag,
Klem TuTu