Spicy Soyaglasert Laks

Ser du etter en super enkel 15 minutters oppskrift, fylt med herlige smaker som passer perfekt for travle hverdager? Da er denne midt i blinken. Her får du fisk, grønnsaker og en nydelig saus sammen med ris eller nudler 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 400 g laks

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket chili med/uten frø

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss varmt vann

  • 1 ss brunt sukker

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ts edik (5%)

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Ris for to porsjoner

  • Ønsket mengde bok choy eller andre grønnsaker

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å dele bok choy i fire. Her kan du velge å dampe, koke eller steke- Det tok meg ca. 7 minutter å dampe disse.
  2. Deretter blander du sammen soyasaus, varmt vann, brunt sukker, oystersaus, eddik og sesamolje i en bolle, til sukkeret er oppløst.
  3. Deretter kan du peppre laksen på begge sider. Varm opp til olje på medium høy varme og legg laksen på pannen. Vi foretrekker laksen litt rosa i midten, og steker den kun på ca. 30 sekunder på hver side. Du kan steke den mer om du ønsker det. Legg laksen over på en tallerken.
  4. Tilsett hakket hvitløk og chili, senk varmen ned til lav og tilsett sausen når hvitløken er blitt gyllenbrun. La sausen putre i ca. 1 minutt. 
  5. Legg laksen tilbake i stekepannen, og bruk en skje til å dekke laksen med saus. Dekk med lokk i 1 minutt. Snu deretter laksen, hell mer saus over og la sausen trekke i ca. 30 sekunder til uten lokk. Husk at du kan justere steketiden selv etter hvor mye stekt du foretrekker å spise laksen. 

Da er det bare å servere denne smakfulle retten med ris og bok choy 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke vanlig sukker eller honning i stedet for brunt sukker i sausen.
  • Bok choy kan kjøpes fra diverse matbutiker og asiatiske matbutikker. Du kan også bruke andre grønnsaker til denne oppskriften.
  • Du kan også lage denne non-spicy som i oppskriften her.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*