Spicy Sashimi Salat Med Rekechips

Sashimi salat redder ofte super travle hverdager når man ikke har tid til å stå lenge på kjøkkenet. I dag gjør vi denne salaten litt ekstra fancy med crispy rekechips, men beholder salaten fortsatt super enkel, rask, frisk og smakfull 🙂 Har du 20 min til matlaging i dag, anbefales denne!

INGREDIENSER FOR 2-3 PORSJONER

 • SALAT
 • 400 g Salma laks i terninger

 • 2 ss hakket rødløk

 • 1 avokado i terninger

 • 1 chili finhakket med/uten frø

 • 1/2 mango i terninger

 • 1/2 agurk i terninger

 • Ristet sesamfrø

 • PONZU SAUS
 • 2 ss japansk soyasaus

 • 1 1/2 ss kaldt vann

 • 1 ss sukker

 • 1 ss eddik (5%)

 • 1 ss lime saft

 • 1/2 ss sesamolje

 • TILBEHØR
 • Rekechips

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å dele og hakke opp alle ingrediensene i små terninger. Laksen lar jeg være i ca. 2×2 cm store biter. Ha alt oppi en bolle.
 2. Bland sammen alle ingrediensene til ponzu sausen til sukkeret er oppløst. Tilsett sausen oppi sashimi bollen og bland alle ingrediensene godt sammen. Legg bollen i kjøleskapet mens du steker rekechips.
 3. Varm opp en liten kjele eller stekepanne på medium høy varme. Tilsett ca. 3-4 cm høy olje opp mot kjele kanten. Når oljen er varm, legger du oppi noen få rekechips av gangen. La de ekspandere helt og ta de ut over en rist med en gang. Legg maks 4-5 oppi av gangen, da blir vokser rask, og du vil unngå at de blir brune. Rekechips skal være hvite i fargen, så du kan senke varmen ned til medium dersom du ser de bruner for rask.
 4. Da er det bare å fordele sashimi salaten over alle de sprø rispapirene. Gjør dette rett før servering slik at de holder seg sprø. Ellers kan du også legge salaten og rispapiret hver for seg og man kan forsyne seg selv for å holde de helt sprøe.

Ta gjerne en titt på flere salater her 🙂

TIPS:

 • Rekechips kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Du kan fint sløyfe chilien om du ikke ønsker sterk versjon.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*