Enkel middag på 1,2,3? Denne her kan vi lage flere ganger i uken når vi virkelig vil ha noe enkelt med masse smak på supert kort tid. 15 min bruker jeg på å mikse sammen denne, og har tidligere også delt en versjon med kylling, som fikk så gode tilbakemeldinger fra dere 🙂 Saftig biff, sprø grønnsaker og en saus som er magisk sammen med kokt ris!
Ingredienser til 2-3 porsjoner
400 g entrecote i tynne skiver/strimler
200 g shimeji sopp
125 g brekkbønner i ca. 4 cm lange biter
1 hakket thai chili
1 hakket sjalottløk
2 fed hakket hvitløk
1 ts revet ingefær
- WOK SAUS
2 ss light soyasaus
1 ss dark soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss sukker
1 ss sesamolje
1 ts svart pepper
- TILBEHØR
Kokt ris
3 ss olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å blande sammen sausen til woken.
- Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme og tilsett hakket chili, sjalottløk, hvitløk, og ingefær. En bruker en rød cayenne chili fra merket Eat Me, som gir moderat styrke. Ha gjerne mer eller mindre mengde, eller rull ut frøene om du ønsker. Du kan også sløyfe chilien helt om du skal lage til barn. Freses i ca. 2 min.
- Tilsett biff og stekes til du får en stekeskorpe i 1-2 minutter. gjennomstekt. Ha oppi sopp og meterbønner og stekes i ca. 2 min til.
- Tilsett helt til slutt sausen og blandes godt i ca. 2 min slik at sausen koker og trekker seg inn. Da er det bare å servere sammen med ris og rikelig saus over 🙂
TIPS:
- Meterbønner kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, du kan fint også bruke brekkbønner fra vanlig daglivare.
- Du kan også bruke sjampinjong eller andre type sopp.
- Her bruker jeg light soyasaus (tilsvarende vanlig soyasaus), dark soyasaus og oystersaus fra merket Lee Kum Kee. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
Håper denne faller i smak,
Klem TuTu