Pineapple Fried Rice

God mandag! Har du restegrønnsaker, ris, kjøtt eller andre proteiner i kjøleskapet fra forrige uke? Da er det perfekt å lage stekt ris 🙂 Hver gang mamma hadde noe kokt ris til overs, sa hun at ingenting var bedre enn å lage stekt ris med litt tørre riskorn, da risen trekker seg i den gode sausen uten å bli for bløtt. Jeg har tidligere laget en thai stekt ris tidligere med kylling, men i dag finner du en annen nydelig versjon med scampi 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 500 g kokt ris

 • 16 scampi

 • 2 fed hvitløk

 • 2 hakket vårløk

 • 1 hakket løk

 • 1 chili i ringer (valgfritt)

 • 1 gulrot i terninger

 • 100 g frosne erter

 • 1/2 ananas i terninger

 • 3 egg

 • 2 ss olje til steking

 • SMAKSTILSETNINGER
 • 3 ss oystersaus

 • 2 ss soyasaus

 • 2 ss fiskesaus (les tips)

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ss dark soysaus

 • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

Start med å rense og skrelle av skallene til scampiene. Jeg liker å beholde halen, men her velger du selv. Bland også sammen alle smakstilsetningene til sausen i en bolle.

Dersom du ønsker å bruke ananasen som en bolle, kan du starte med å dele en ananas i to og skjær langs kanten til ananasen. Deretter kutter du innmaten i skiver, ca. 1 cm fra skallet uten å dytte kvinen gjennom skallet. Bruk en skje og scoop ut den første ananas biten. Dette er den vanskeligste delen, men blir enklere etter du har tatt ut den første biten. Fjern kjernen og del skivene i mindre terninger. Jeg fikk ca. 200 g ananas etter dette.

Deretter varmer du en panne på medium høy varme med 1 ss olje. Når pannen er varm, visper du sammen to egg og tilsetter det i oljen. Bruk spisepinne eller lignende til å lage sirkler til du får en myk og saftig eggerøre konsistens. Legg eggene over på en tallerken.

 1. Varm opp olje på medium høy varme. Tilsett løk og hvitløk og freses i noen få minutter til de begynner å få litt farge.
 2. Ha oppi scampi og stekes til de nesten er helt gjennomstekte.
 3. Ha oppi gulrot, erter og stekes i ca. 2 minutter før du tilsetter risen og blander godt (dersom du bruker kald ris, er det en fordel å varme opp den først, eller steke i noen minutter slik at risen blir varm.
 4. Tilsett alle smakstilsetningene og bland godt før du tilsetter ananas, egg, chili og vårløk. Bland godt og smak til før servering.

Da er det bare å servere denne varm med gjerne litt fersk koriander eller vårløk. Vi foretrekker også litt Sriracha for ekstra kick, og dette anbefales om du ikke ønsker å ha fersk chili oppi risen om du lager denne til de små.

Sjekk gjerne ut flere stekte ris her 🙂

TIPS:

 • Alle fiskesauser har litt ulike smak, så smak gjerne til. Her bruker jeg Tra Chang Brand fra asiatiske matbutikker.
 • Dark soyasaus er fra merket Lee Kum Kee, og gir den fine og delikate mørke fargen til risen.
 • Som nevnt over kan du fint bruke restegrønnsaker, alt fra sopp, paprika, brokkoli eller andre ting du har liggende.
 • Du kan fint også bruke ananas i boks i stedet for fersk.

Ha en fin start på uken,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*