Japanske Kanel-Melkeboller

I morgen er det kanelboller-dagen, og det feires med disse som er i mine øyner verdens beste kanelboller 🙂 Mamma TuTu som ikke er glad i gjærbakst eller søtsaker, syntes disse var himmelske! Her får du luftigste og mykeste melkebollene mine sammen med søt og nydelig kanelfyll. Den deilig kombinasjon du bare må teste ut!

Ingredienser til 9 stk

 • 400 g hvetemel

 • 225 ml lunken h-melk

 • 100 g sukker

 • 40 g mykt smør

 • 3 ts tørrgjær for søtbakst

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1/4 ts salt

 • KANELFYLL
 • 100 g romtemperert smør

 • 100 g brunt sukker

 • 2 ss kanel

 • ANNET
 • Melk til pensling

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Kombiner mel, sukker, salt og vaniljesukker i en kjøkken bolle. Deretter varmer du opp melk til den akkurat er lunken, løft den av platen og rør inn tørrgjær. Skru kjøkkenmaskinen med melblandingen på lav hastighet (jeg har 10 nivåer, og setter på 1), og tilsett melkeblandingen i en tynn stråle oppi. Etter 1 min skrur du opp til hastighet 2 og eltes i ca. 7 min. Deigen skal slippe bollen og være jevn og fin.
  Tilsett mykt, romtemperert smør oppi deigen og elt deigen igjen på hastighet 2. Merk at smøret vil først sette seg langs kantene og deigen vil se skilt ut, men den vil komme seg sammen og bli glatt og jevn etter ca. 5 min. Brett deigen sammen til en rund bolle, og heves oppi bollen med håndkle over i ca. 1,5 timer i ovnen på 50 grader, over og under varme.
 2. I mellomtiden kan du blande sammen kanel-fyllet ved å kombinere alle ingrediensene.
 3. Deigen vil bli større enn dobbel størrelse etter hevetiden i ovnen. Velt ut deigen og kna lett på den med maks 1 ss mel på benken.
 4. Deretter kan du kjevle den ut til ca. en 40×40 stor firkant. Smør kanelfyllet jevnt utover med en slikkepott.
 5. Brett deretter deigen i to. Dra i deigen slik at kantene dekker over hverandre. Deretter deler du deigen opp i ni like store remser bortover.
 6. Del hver remse igjen i to, men spar ca. 1-2 cm av toppen der du ikke kutter opp. Tvinn de to strimlene sammen og tvinn rullen slik at den bli stram og fin.
 7. Hold opp begge kantene og snur deigen rund den ene kanten ca. 2 runder og dytt den resterende deigen godt under under bollen slik at den blir høy, fin og ikke slipper opp under stekingen.

Dekk over med et håndle og la de heve i ca. 15 min på 50 grader inni obnen igjen. Deretter tar du ut bollene og forvarmer ovnen på 175 grader over og under varme, mens bollene hever i ca. 15 min til. Pensle med litt melk før du steker de midt i ovnen i ca. 17-20 minutter.

Disse smaker bare helt HIMMELSKE varme eller lune, og fortsatt gode samme dag 🙂 Les tips nedenfor for oppbevaring.

TIPS:

 • Nevner dette tipset igjen; Disse bør nytes varme, lune eller samme dag for den beste konsistensen. Har du noen til overs kan de oppbevares i en luftett boks, og anbefales å varme de i mikro i ca. 15-20 sekunder. Da smaker de helt nybakte igjen 
 • Dersom du ikke har tørrgjær for søtbakst eller vanlig bakst, kan du erstatte med 3/4 pakke fersk gjær.

Ha en riktig fin lørdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*