God lørdag 🙂
Har du lyst til å lage noe super enkel og smakfull rett som både vil falle i smak hos store og små? Da er finger-lickin-good kyllingvingene helt perfekt for anledningen. Du trenger bare å marinere kyllingen og steke i ovnen, så er middagen klar til å serveres.
ingredienser for 4-5 porsjoner
750 g kylling vinger/ 28 stk
3 ss hoisinsaus
1 ss soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1/2 ss flytende honning
1 ts hvitløkspulver /hvitløk
1/2 ts pepper
1/4 ts salt
- TILBEHØR
Kokt ris
Agurk, tomat, salat
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen alle smakstilsetningene i en bolle og smak til ettersom alle hoisin sauser er litt forskjellige. Nederst under tips finner du merkene jeg foretrekker.
- Bland inn kyllingvingene og smør marinaden godt inn. Marineres i minst 40 min eller over natten.
- Varm opp ovnen på 200 grader over og under varme. Kle et stekebrett med folie og topp med bakepapir før du legger på kyllingvingene utover brettet. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, før du snur og steker i 15-17 min til. De skal få en fin og jevn brunfarge.
- Serveres gjerne med litt kokt ris eller salat, agurk eller andre grønnsaker. Vi liker også å ha litt soyasaus over risen.
Ta gjerne en titt på flere herlige kylling retter her 🙂
TIPS:
- Alle sausene jeg bruker er fra Lee Kum Kee, og jeg anbefaler også hoisin saus fra dette merket eller fra Flying Goose. Begge finner du fra asiatiske matbutikker.
- Smak gjerne til om du bruker hoisin sauser fra andre merker, og vanlgi dagligvare skal også ha denne sausen.
- Du kan også bruke klubber til denne oppskriften.
Ha en fin helg,
Klem TuTu