Hoisin Chicken Wings

God lørdag 🙂

Har du lyst til å lage noe super enkel og smakfull rett som både vil falle i smak hos store og små? Da er finger-lickin-good kyllingvingene helt perfekt for anledningen. Du trenger bare å marinere kyllingen og steke i ovnen, så er middagen klar til å serveres.

ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 750 g kylling vinger/ 28 stk

  • 3 ss hoisinsaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ss flytende honning

  • 1 ts hvitløkspulver /hvitløk

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • Agurk, tomat, salat

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland sammen alle smakstilsetningene i en bolle og smak til ettersom alle hoisin sauser er litt forskjellige. Nederst under tips finner du merkene jeg foretrekker.
  2. Bland inn kyllingvingene og smør marinaden godt inn. Marineres i minst 40 min eller over natten.
  3. Varm opp ovnen på 200 grader over og under varme. Kle et stekebrett med folie og topp med bakepapir før du legger på kyllingvingene utover brettet. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, før du snur og steker i 15-17 min til. De skal få en fin og jevn brunfarge.
  4. Serveres gjerne med litt kokt ris eller salat, agurk eller andre grønnsaker. Vi liker også å ha litt soyasaus over risen.

Ta gjerne en titt på flere herlige kylling retter her 🙂

TIPS:

  • Alle sausene jeg bruker er fra Lee Kum Kee, og jeg anbefaler også hoisin saus fra dette merket eller fra Flying Goose. Begge finner du fra asiatiske matbutikker.
  • Smak gjerne til om du bruker hoisin sauser fra andre merker, og vanlgi dagligvare skal også ha denne sausen.
  • Du kan også bruke klubber til denne oppskriften.

Ha en fin helg,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*