Hoisin Biff

Denne kombinasjonen mellom den møre biffe, sprøe grønnsaker og den velbalanserte sausen som går perfekt sammen med kokt ris, gjør at denne faller godt i smak både hos store og små 🙂 Ikke noe hokus pokus, bare super gode smaker på maks 30 min.

MERK! Jeg bruker alltid måleskjeer i mine oppskrifter for å få presise mengder. Du kan lese praktisk info her 🙂

Ingredients 4-5

  • BIFF MARINADE
  • 600 g mørbrad

  • 1 ss vann

  • 1 ss olje

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1,5 ts natron

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • GRØNNSAKER
  • 200 g sjampingjong i skiver

  • 2 bokser (227 g per) bambus

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 pk bønnespire

  • SAUS
  • 2 dl lunkent vann

  • 1, 5 dl hoisinsaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele biffen i strimler på 1×1 cm tykkelse og rundt 4-5 cm lengde. Blandes godt i marinaden og la den trekke i minst 15 min.
  2. I mellomtiden kan du blande sammen sausen og forberede grønnsakene.
  3. Varm en panne med ca. 2 ss olje og fres hvitløk i et min. Tilsett biffen og stekes i ca. 3-4 minutter til du får en stekeskorpe.
  4. Ha oppi bambus, sopp og blandes godt i ca. 2 minutter til. Senk varmen til medium og tilsett sausen og bønnespire.
  5. Blandes godt i 4-5 minutter til mens du rører jevnlig, så er denne klar.

Serveres med kokt ris 🙂

TIPS:

  • Du kan fint også variere grønnsakene slik du ønsker.
  • Smak gjerne til på sausen ettersom alle hoisinsaus kan variere noe på smak. Jeg foretrekker merkene Flying Goose eller fra Lee Kum Kee, begge i flasker og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint bruke kylling, svin eller andre proteiner til denne også.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*