Denne kombinasjonen mellom den møre biffe, sprøe grønnsaker og den velbalanserte sausen som går perfekt sammen med kokt ris, gjør at denne faller godt i smak både hos store og små 🙂 Ikke noe hokus pokus, bare super gode smaker på maks 30 min.
Ingredients 4-5
- BIFF MARINADE
600 g mørbrad
1 ss vann
1 ss olje
2 ss maisenna
1 ss dark soyasaus
1,5 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
- GRØNNSAKER
200 g sjampingjong i skiver
2 bokser (227 g per) bambus
2 fed hakket hvitløk
1 pk bønnespire
- SAUS
2 dl lunkent vann
1, 5 dl hoisinsaus
2 ss oystersaus
1 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
- TILBEHØR
Kokt ris
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å dele biffen i strimler på 1×1 cm tykkelse og rundt 4-5 cm lengde. Blandes godt i marinaden og la den trekke i minst 15 min.
- I mellomtiden kan du blande sammen sausen og forberede grønnsakene.
- Varm en panne med ca. 2 ss olje og fres hvitløk i et min. Tilsett biffen og stekes i ca. 3-4 minutter til du får en stekeskorpe.
- Ha oppi bambus, sopp og blandes godt i ca. 2 minutter til. Senk varmen til medium og tilsett sausen og bønnespire.
- Blandes godt i 4-5 minutter til mens du rører jevnlig, så er denne klar.
Serveres med kokt ris 🙂
TIPS:
- Du kan fint også variere grønnsakene slik du ønsker.
- Smak gjerne til på sausen ettersom alle hoisinsaus kan variere noe på smak. Jeg foretrekker merkene Flying Goose eller fra Lee Kum Kee, begge i flasker og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint bruke kylling, svin eller andre proteiner til denne også.
Ha en fin dag,
Klem TuTu