Chili Edamame

Edamame er blant våre favoritt snacks og siderett her hjemme. Det tar så kort tid og nesten ingenting som skal til før disse blir fullstappet med herlige smaker. I dag deler jeg en spicy versjon som er perfekt både til hverdag og helgesnacks 🙂

Ingredienser

  • 400 g edamame

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket chili (les tips)

  • 2 ss vann

  • 1 ss olje

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • Havsalt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. La edamame tine helt på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet før du starter å lage denne retten. Du kan også tine med mikrobølgeovn.
  2. Start med å frese chili, hvitløk og olje sammen i ca. 1-2 min på medium høy varme, til hvitløken får en lys gyllenbrun farge.
  3. Tilsett edamebønner, vann og bland alt godt sammen. Sett på lokk i ca. 2 min.
  4. Fjern lokket, skru varmen til høy og tilsett soyasaus og sesamolje.
  5. Bland godt i ca. 2 min til vannet blir helt borte. Dryss gjerne en klype havsalt som topping før servering.

Tadaaa! Nydelig snacks, fullstappet med smaker på så kort tid!

TIPS:

  • Rull gjerne ut frøene dersom du ønsker en mildere chili smak.
  • Frosne edamame kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.

God helg alle sammen,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*