Edamame er blant våre favoritt snacks og siderett her hjemme. Det tar så kort tid og nesten ingenting som skal til før disse blir fullstappet med herlige smaker. I dag deler jeg en spicy versjon som er perfekt både til hverdag og helgesnacks 🙂
Ingredienser
400 g edamame
2 fed hakket hvitløk
1 hakket chili (les tips)
2 ss vann
1 ss olje
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
Havsalt
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- La edamame tine helt på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet før du starter å lage denne retten. Du kan også tine med mikrobølgeovn.
- Start med å frese chili, hvitløk og olje sammen i ca. 1-2 min på medium høy varme, til hvitløken får en lys gyllenbrun farge.
- Tilsett edamebønner, vann og bland alt godt sammen. Sett på lokk i ca. 2 min.
- Fjern lokket, skru varmen til høy og tilsett soyasaus og sesamolje.
- Bland godt i ca. 2 min til vannet blir helt borte. Dryss gjerne en klype havsalt som topping før servering.
Tadaaa! Nydelig snacks, fullstappet med smaker på så kort tid!
TIPS:
- Rull gjerne ut frøene dersom du ønsker en mildere chili smak.
- Frosne edamame kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
God helg alle sammen,
Klem TuTu