Kylling karaage er noe jeg alltid bestiller på japanske restauranter om den er på menyen. Denne nydelige japanske retten har en super sprø skorpe, sammen med saftig, marinert kylling på innsiden, er en herlig kombinasjon du bare må teste. Om du ønsker et skikkelig høstmåltid, anbefales det også å servere de sammen med denne enkle curryen.
ingredienser til ca. 4-5 porsjoner
600 g kyllinglår
1,5 ss soyasaus
1 ts revet ingefær
1 ts sake (les tips)
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- FRITYR
Ca. 100 g potetmel
Olje
- TILBEHØR
Ris om ønskelig
Majones
Sitron
FREMGANGSMÅTE:
Start med å dele hvert kyllinglår i 2-3 store biter. Marinere kyllingen og la den ligge i minst 30 minutter. Du kan fint også marinere kvelden før.
FRITYRSTEKING:
- Varm en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Oljen bør være så høy at den dekker kyllingen.
- I mellomtiden bruker du et stort fat eller en form til å blande sammen kyllingen og potetmelet. Ha først potetmel i formen, og dipp en og en kylling bit i melet. Sørg for at alle bitene blir godt dekket.
- Rist litt av melet før du frityrsteker kyllingen i oljen. Det vil ta 6-7 min før kyllingen blir gjennomstekt. Merk at potetmel gjør at kyllingen får en lys frityr skorpe, og ikke gyllenbrun som ved bruk av hvetemel.
Serveres gjerne med litt ris, og ha litt sitron saft over karaage og dippes med majones om ønskelig 🙂
Ta også en titt på flere japanske retter her!
TIPS:
- Dersom du ikke har potetmel, kan du også erstatte med en blanding av hvetemel og maisenna, som denne oppskriften.
- Ønsker du ekstra kick, kan denne også serveres med chili eller wasabi majones.
- Dersom du ikke finner sake, kan det fint sløyfes.
Ha en fin torsdag,
Klem TuTu
hva slags sake anbefales? eller er det hvilken som helst som går?
Jeg husker ikke merke på den jeg brukte, men hør gjerne med vinmonopolet hvilken de anbefaler til mat 🙂
Takk for at du deler så mange fantastiske oppskrifter? i dag hadde vi karaage kylling i chop sueyen å det var himmelsk? helt fantastiske oppskrifter alt vi har prøvd fra bloggen din smaker helt vidunderlig?
Heisann Hanne, og tusen takk for så fine ord og tilbakemelding 😀 Håper du finner flere oppskrifter som frister, og riktig fin søndag <3