Chicken Karaage

Kylling karaage er noe jeg alltid bestiller på japanske restauranter om den er på menyen. Denne nydelige japanske retten har en super sprø skorpe, sammen med saftig, marinert kylling på innsiden, er en herlig kombinasjon du bare må teste. Om du ønsker et skikkelig høstmåltid, anbefales det også å servere de sammen med denne enkle curryen.

ingredienser til ca. 4-5 porsjoner

  • 600 g kyllinglår

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 ts sake (les tips)

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • FRITYR
  • Ca. 100 g potetmel

  • Olje

  • TILBEHØR
  • Ris om ønskelig

  • Majones

  • Sitron

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele hvert kyllinglår i 2-3 store biter. Marinere kyllingen og la den ligge i minst 30 minutter. Du kan fint også marinere kvelden før.

FRITYRSTEKING:

  1. Varm en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Oljen bør være så høy at den dekker kyllingen.
  2. I mellomtiden bruker du et stort fat eller en form til å blande sammen kyllingen og potetmelet. Ha først potetmel i formen, og dipp en og en kylling bit i melet. Sørg for at alle bitene blir godt dekket.
  3. Rist litt av melet før du frityrsteker kyllingen i oljen. Det vil ta 6-7 min før kyllingen blir gjennomstekt. Merk at potetmel gjør at kyllingen får en lys frityr skorpe, og ikke gyllenbrun som ved bruk av hvetemel.

Serveres gjerne med litt ris, og ha litt sitron saft over karaage og dippes med majones om ønskelig 🙂

Ta også en titt på flere japanske retter her!

TIPS:

  • Dersom du ikke har potetmel, kan du også erstatte med en blanding av hvetemel og maisenna, som denne oppskriften.
  • Ønsker du ekstra kick, kan denne også serveres med chili eller wasabi majones.
  • Dersom du ikke finner sake, kan det fint sløyfes.

Ha en fin torsdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*