BBQ Pork Med Nudler Og Bok Choy

BBQ pork, eller char siu er en velkjent kinesisk rett. For oss var dette noe vi ofte bestilte on-the-go, da vi ofte ble dratt inn av den gode aromaen hver gang vi passerte steder som hadde denne. Ofte fikk vi super mør og saftig char siu sammen med ris, nydelig saus og kinesisk brokkoli. I dag har jeg gjort en herlig variant med nudler og bok choy, men du kan gjerne servere med ris også 🙂

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • MARINADE
  • 2 nakkekoteletter på ca. 500 g til sammen

  • 2 ss hoisinsaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss oystesaus

  • 1 ts brunt sukker

  • 1 ts five spice

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts salt

  • 1 fed hakket hvitløk

  • PENSLING
  • 1 ss flytende honning

  • 1/2 ss vann

  • EKSTRA SAUS TIL ETTERKOKING AV MARINADEN
  • 1 ss oystersaus

  • 1 ts soyasaus

  • 0,5 dl vann

  • TILBEHØR
  • Eggnudler

  • Dampet/kokt bok choy

FREMGANGSMÅTE:

  1. Fjern beinet på nakkekotelettene og marineres i minst 3-4 timer, men helst kvelden før du lager, slik at du rekker å få nok saus til nudler eller ris.
  2. Forvarm ovnen på 200 grader, over og under varme. Kjøtt stykkene jeg bruker er ca 1,5 cm tykk, så juster gjerne steketiden etter størrelsen på dine. Kle et stekebrett med folie og stek først i 10 minutter før du tar de ut og pensler med honning blandingen på begge sider.
  3. Kok opp den resterende marinaden(jeg hadde rundt 5 ss) på medium høy varme sammen med oystersaus, soyasaus og vann. Når sausen får et ordentlig oppkok i ca. 1 minutt, senker du varmen til lav og lar den putre i ca. 3 min til.
  4. Snu kjøttet og stekes i ovnen igjen med grill effekt på fortsatt 200 grader, i ca. 8-10 minutter. Har du ikke grill effekt, steker du fortsatt bare på over og under varme.
  5. Husk og koke nudler og dampe eller koke bok choy i mellomtiden. Andre grønnsaker som brokkolini, kinesisk brokkoli, brokkoli, sukkererter eller lignende kan også brukes.

Da er det bare å dele kotelettene i mindre biter og serveres med nudler og grønnsaker, med rikelig saus over 🙂

TIPS:

  • Anbefales å bruke nakkekoteller, da vanlig koteletter vil være for magert
  • Ulike hoisinsauser kan være søtere enn andre, smak gjerne til på marinaden før du tilsetter kjøttet.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*