Yaki Udon Med Kylling

Uken som kommer starter høstferien for mange, så hvorfor ikke lage en rett både store og små kan ha glede av? Nudelretter er alltid populære her hjemme, da de både er enkle å like og raske å lage 🙂 Denne gangen deler jeg denne smaksrike japanske stekte nudelen med kylling og grønnsaker.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 600 g udon

  • 300 g kylling lårfilet i terninger på 3×3 cm

  • 200 g brokkoli i buketter

  • 150 g rødkål i skiver

  • 1 gulrot i skiver

  • 1 hakket vårløk

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1/4 ts salt og pepper til kylling

  • 2 ss olje til steking

  • SAUS
  • 3 ss oystersaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss dark soyasaus

  • 1 ss mirin

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss brunt sukker

  • 1 ts riseddik 5%

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å koke opp vann i en kjele og legg oppi udon når vannet får et oppkok. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll med kaldt vann. Bland også sammen sausen før du starter med stekingen.

Videre bruker jeg denne metoden for å få brokkoli jevnere og raskere kokt.

  1. Varm opp en panne på medium høy varme og tilsett hakket hvitløk. Når hvitløken er gyllenbrun, kan du tilsette kylling, salt pepper og stekes til den får en svak stekeskorpe i ca. 2-3 min.
  2. Tilsett rødkål, brokkoli og gulrøtter og blandes godt i ca. 2-3 min til.
  3. Ha oppi kokt udon og blandes i ca. 1 min slik at den blir varm igjen. Skru opp temperaturen på høy.
  4. Tilsett sausen og vårløken. Rør jevnlig slik at sausen trekker seg inn i ca. 3-4 min. Sausen skal altså ikke være helt borte, men trekke seg inn og gi smak på nudelen 

Dryss gjerne på med litt vårløk og ristede sesamfrø om ønskelig til servering.

Ta en titt på flere nudelretter her 🙂

TIPS:

  • Du kan også tilpasse og bytte ut med andre grønnsaker slik du ønsker. F.eks. sopp, sukkererter osv.
  • Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og har en søt smak. Dersom du ikke har mirin, kan du smake til med ekstra sukker, brunt sukker, honning eller redusere litt soyasaus.
  • Udon selges i pakker på asiatiske matbutikker. Frosne udon kan også brukes.
  • Jeg bruker japansk soyasaus fra Kikkoman som kan kjøpes fra vanlig dagligvare, og dark soyasaus fra Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Ser kjempe godt ut!!?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*