Thai Chicken Red Curry

Definisjonen på en god curry for meg er selve sausen. Den skal være rik og kremete, med ulike grønnsaker som gjør retten spennende. De gode grønnsakene spiller også en viktig rolle, og det beste med denne, er å kunne tømme kjøleskapet med grønnsaker du ikke har rukket å bruke opp i løpet av uken. Denne tar deg maks 20 minutter å lage, og er helt perfekt sammen med ris i det kjølige været 🙂

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1 kyllingbryst (ca. 250 g)

  • 400 ml kokosmelk

  • 100 ml vann

  • 2 ss red thai curry paste

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 250 g sjampinjong

  • 150 g strimlet bambusskudd

  • 4 kaffir lime blader

  • 1 spisspaprika (paprika kan også brukes)

  • 1 bunte thai basillikum

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • 2 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE: 

  1. Del opp kyllingbryst og spiss paprika i terninger og skiver på ca. 3×3 cm, og sjampinjong i skiver.
  2. Varm opp olje i en kjele og tilsett curry paste og freses i ca. 1 minutt. Tilsett kokosmelk og rør godt til en jevn blanding. Ha deretter oppi kyllingen og rør opp i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett vann, kaffir lime blader og alle smakstilsetninger og la det begynne å småkoke i kjelen.
  4. Tilsett de resterende grønnsakene, bortsett fra thai basilikum oppi curryen. Bland godt og la det koke i ca. 5 minutter til.
  5. Helt til slutt vender du inn thai basilikum, smak til, så er denne varme curryen klar til å serveres med ris. 

TIPS: 

  • Strimlet bambusskudd kan kjøpes i hermetikk boks fra asiatiske matbutikker. Du kan fint bruke skivet fra vanlig dagligvare og strimle selv, eller bare bruke skiver.
  • Du kan fint lage denne vegansk med tofu og soyasaus i stedet for kylling og fiskesaus. Soyasaus kan også brukes i stedet for fiskesaus dersom du foretrekker det i denne oppskriften.
  • Jeg bruker fiskesaus fra merket Tra Chang Brand, smak til med først 1 ss, før du evt. tilsetter 1/2 til en hel til.
  • Red curry paste er fra merket Aroy-D og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker sammen med kaffir lime og thai basillikum.

Ha en riktig fin mandag,
Klem TuTu

8 Comments

  1. Line Heimvik

    Hei. Jeg tenker å prøve denne oppskriften til helgen, men stusser litt på mengdene. Kun 1 kyllingfilet og 5 dl saus (kokosmelk og vann) til 4 porsjoner?

    • Heisann, vi serverer denne med en del ris da sausen er smakfull og trenger det. Sammen med grønnsaker er det nok til 4 porsjoner hjemme hos oss. Er du usikker på om det rekker hjemme hos dere, kan du alltid legge til mer 🙂 Håper den faller i smak.

  2. Hei!
    Kan man bruke palmesukker i curryene, eller hva er mest ideelt? Isåfall, hvordan «tilbreder» du palmesukkeret (skjærer du det/knuser det…)?
    Elsker forresten oppskriftene dinee- det må jeg si!! ppdaget siden din (insta) for ikke mange dagene siden, og har allerede prøvd flere av oppskriftene og løpt rundt på asiabutikker! Skal bestille boka asap!

    • Heisann! Tusen takk for at du titter innom og håper du blir fornøyd med boka 🙂 Jeg bruker palmesukker i f.eks. oppskriften som heter “Panang curry med kylling“, og hakker/banker opp slik jeg forklarer den der 🙂 Palmesukker gir en rund og aromatisk smak til retten, så her kan du velge selv hva du bruker (i denne bruker jeg bare vanlig sukker). Panang curry skal være søtere i smaken enn f.eks. red curry og green curry, og derfor er det også tilsatt mer sukker/palmesukker.

  3. Wow, beste curry vi har smakt! Fantastisk bra oppskrift? Takk for at du skriver så detaljert!!

  4. Dag Stangeby

    Hei.
    Skal man presse saften fra hele 4 kaffirlime-frukter i retten?

    Jeg lagde retten i går med saften fra kun 1 vanlig lime, og synes den ble syrlig nok. Den var for øvrig veldig god.

    • Heisann Dag, takk for tilbakemelding. Det er 4 kaffir lime blader som skal oppi 🙂 Så ikke saften av vanlig lime. Bladene gir en god, frisk og syrlig aroma til curryen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*