Tempura Maki Med Avokado

Denne rullen lager vi når vi har ekstra lyst på ekstra creamy avokado smak 🙂 Kombinasjonen av crispy scampi, rik avokado og den spicy chili majonesen er bare utrolig nydelig. Ikke minst ser det ekstra fancy ut med avokadoen brettet så fin på toppen 🙂

Ingredienser for 3 maki

 • Sushi ris

 • 6 scampi

 • 1 1/2 nori ark

 • 1 1/2 avokado

 • 1/2 agurk

 • Sesamfrø

 • TEMPURA RØRE
 • 150 ml vann

 • 100 g mel

 • 1 ss olje

 • 1/2 ts bakepulver

 • 1/4 ts salt

 • Panko til panering

 • Olje til frityrsteking

 • TILBEHØR
 • Chili Majones (3 ss majones + 1 ss Sriracha)

 • Soyasaus, syltet ingefær og wasabi

FREMGANGSMÅTE:

Ønsker du å se step-by-step bilder av hvordan vi ruller maki, sjekk her, og her for hvordan vi forbereder tempura scampi 🙂

 1. Etter å ha kokt sushi ris, kan du blande sammen alle ingrediensene til tempura røren.
 2. Fjern skallet på scampiene, men behold gjerne den nederste delen på halene på. Fjern ryggdagen og rens scampiene. Legg de på ryggen og lag ca. ca. 5-6 kutt bortover som er på maks 0,5 cm. Snu deretter scampien og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at de skal være rette og fine mens vi panerer og frityrsteker.
 3. Varm opp minst 5 cm høy olje i enten en stekepanne eller en mindre kjele, dersom du ønsker å bruke mindre olje og steke i flere omganger. Ha på medium varme og pass godt på at oljen ikke blir for varm underveis. Dette kan du sjekk ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å dryppe litt av røren oppi oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å steke, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.
 4. Du kan forberede en bolle med panko. Jeg foretrekker å bruke en matboks eller lignende, men du kan fint bruke fat eller tallerken også.
 5. Ta tak i halen og dypp en scampi av gangen oppi røren. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko. Grunnen til at en matboks er greit å bruke, er at du bare kan vippe bokse frem tilbake slik at scampien rulles rundt i panko. Du kan fint lage panere alle før du begynner å steke dem.
 6. Legg de forsiktig ned i oljen og frityrstekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø.
 7. Del deretter avokadoene i halv og fjern steien og skallet. Legg den flate siden ned på fjølet og begynn å kutte tynne skiver på maks 0,5 cm, vannrett bortover. Bruk håndflaten din for å klemme og spre avokadoen lett utover på samme størrelse som en maki rull. ½ avokado til hver rull. Agurken skal deles i tynne stilker.
 8. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. ⅓ av den kokte sushirisen på norien. Spre risen godt ut uten å mose riskornet.
 9. Strø et tynt og jevnt lag med sesamfrø på risen og snu nori arket slik at risen peker ned mot brettet. Topp med litt strimlet agurk og en bit med laks oppå norien. 
 10. Legg tommelene dine under matten, ta tak i bambusmatten og noriarkett, og løft det opp over rullen.
 11. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. ⅓ av den kokte sushirisen på norien. Spre risen godt ut uten å mose riskornet.
 12. Strø et tynt og jevnt lag med sesamfrø på risen og snu nori arket slik at risen peker ned mot brettet. Topp med agurk og to tempura scampi med halen utover.
 13. Legg tommelene dine under matten, ta tak i bambusmatten og noriarkett, og løft det opp over rullen. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Press godt langs rullen, den skal være stram, men klem med moderat styrke.
 14. Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Legg kniven under avokaden for å løfte den opp og over makien. Legg matten over og klem avokadoen forsiktig ned på begge kantene av rullen.
 15. Deles med en skarp kniv i ca. 8 biter og legg matten over igjen for å formen tilbake. 

Topp med chilimajones, og tobiko rogn om ønskelig 🙂

Ta en titt på flere japanske retter her!

TIPS:

 • Røren er mer enn nok til 6 scampi. Jeg liker å lage litt ekstra slik at scampien kan dyppes ordentlig oppi. Dersom du ønsker kan du gjerne halvere mengden eller lage flere tempura scampi.

Håper du vil teste,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*